ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ευρωμεσογειακή Σύνοδος Κορυφής 15-16 Οκτωβρίου στην Αθήνα

18:07 - 04 Οκτ 2007 | Πολιτική
Tην Ευρωμεσογειακή Σύνοδο Κορυφής 2007 των Οικονομικών και Κοινωνικών Επιτροπών και παρόμοιων θεσμών, διοργανώνει, στις 15 και 16 Οκτωβρίου 2007 στην Αθήνα, η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή της Ελλάδος (Ο.Κ.Ε.), σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (Ε.Ο.Κ.Ε.).

Την έναρξη των εργασιών της Συνόδου θα κηρύξει ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας.

Στη Σύνοδο θα συμμετάσχουν περίπου 120 εκπρόσωποι των Οικονομικών και Κοινωνικών Επιτροπών και παρόμοιων θεσμών των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και των κρατών της Λεκάνης της Μεσογείου.

Κατά την έναρξη των εργασιών θα μιλήσουν οι κ.κ. Χρήστος Πολυζωγόπουλος, Πρόεδρος της Ο.Κ.Ε. Ελλάδος, Δημήτρης Δημητριάδης, Πρόεδρος της Ε.Ο.Κ.Ε, και ο καθηγητής Abd el Aziz Hegazy, πρώην Πρωθυπουργός της Αιγύπτου. Επίσης, θα προβληθεί μήνυμα της κας Benita Ferrero-Waldner, Επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις Εξωτερικές Σχέσεις και την Ευρωπαϊκή Πολιτική σε σχέση με τους Νέους Γείτονες.

Σύμφωνα με την απόφαση, η οποία ελήφθη κατά την Ευρωμεσογειακή Υπουργική Διάσκεψη της Βαρκελώνης το Νοέμβριο του 1995, η Σύνοδος Κορυφής πραγματοποιείται σε ετήσια βάση. Στόχος των εν λόγω συναντήσεων είναι η προώθηση της ευρύτερης κατανόησης των κύριων θεμάτων, τα οποία αφορούν στην ευρωμεσογειακή εταιρική σχέση, και η ενίσχυση της αμοιβαίας γνώσης των οικονομικών και κοινωνικών καταστάσεων. Η ευρωπαϊκή πολιτική γειτονίας και ο ρόλος των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών στην υλοποίησή της αποτελούν εξίσου σημαντικά θέματα προς συζήτηση.

Συνεδριάσεις εργασίας θα πραγματοποιηθούν στα εξής θέματα: Συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών στην εφαρμογή των σχεδίων δράσης στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής πολιτικής γειτονίας (ΕΠΓ), ανταγωνιστικότητα και κοινωνική συνοχή ως παράγοντες δημιουργίας μιας ολοκληρωμένης ευρωμεσογειακής περιοχής, η πρόοδος που έχει σημειωθεί σχετικά με τη δημιουργία μονίμων διαρθρώσεων διαλόγου, εθνικές Ο.Κ.Ε. σε χώρες εταίρους του Νότου, κ.ά.

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.