ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δένδιας: Αποδείχθηκε πλήρως το επωφελές της αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας-ΗΠΑ

21:55 - 12 Μαϊ 2022 | Πολιτική
Δένδιας: Αποδείχθηκε πλήρως το επωφελές της αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας-ΗΠΑ
Ως σημαντική εξέλιξη χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, το γεγονός πως η αξιωματική αντιπολίτευση απέφυγε να απαντήσει εάν θα προσβάλει τη νέα Συμφωνία αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ σε περίπτωση που μελλοντικά αναλάβει και πάλι την εξουσία.

«Έλλειψαν από την αίθουσα οι χαρακτηρισμοί και η οξύτητα που είδαμε σε αντίστοιχες συνεδριάσεις στο παρελθόν. Πρέπει να κρατήσουμε δύο πράγματα. Αποδείχθηκε πλήρως το επωφελές της συμφωνίας αυτής για το εθνικό συμφέρον και υπάρχει βασικό κριτήριο για το συμπέρασμα αυτό. Στην πρόκληση του πρωθυπουργού στην αξιωματική αντιπολίτευση να δηλώσει αν θα καταγγείλει τη συμφωνία, η αντιπολίτευση αντιπαρήλθε την πρόκληση. Μίλησε γι’ αυτά που δεν ενοχλούν. Αν στο μέλλον μια κυβέρνηση καταφέρει κάτι καλύτερο θα είμαστε ευτυχείς. Το γεγονός ότι δεν υπάρχει πρόθεση καταγγελίας δείχνει το επωφελές», επεσήμανε ο κ. Δένδιας, κλείνοντας την 12ωρη συζήτηση στη Βουλή επί του θέματος.

Ακόμη ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ ευχαριστώντας τους για τη θετική ψήφο. «Περισσότερο απ’ όλα ευχαριστώ την ΚΟ της ΝΔ το στήριγμα της κυβέρνησης γιατί σε όλες τις δύσκολες ώρες αυτά τα τρία χρόνια ήταν πάντα το στήριγμά μας», είπε κλείνοντας την ολιγόλεπτη παρέμβασή του.

{https://twitter.com/NikosDendias/status/1524815686647832578}

Τελευταία τροποποίηση στις 22:12 - 12 Μαϊ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.