ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας: O ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές

22:50 - 15 Μαϊ 2022 | Πολιτική
Τσίπρας: O ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές
Με τη συμμετοχή να ξεπερνάει τις 150.000 ψήφους, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, δεν έκρυψε την ικανοποίησή του και κατά την ομιλία του ευχαρίστησε τα μέλη του κόμματος για τη μεγάλη συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές.

Ο κ. Τσίπρας μίλησε για ένα «ιστορικό βήμα για την πατρίδα μας που το έχει ανάγκη». Στην ευχαριστήρια ομιλία του για τη μαζική συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές, σημείωσε πως το κόμμα του είναι πια ένα άλλο κόμμα, ένα κόμμα των μελών, πιο μαζικό, πιο λαϊκό, πιο νεανικό, πιο σύγχρονο και ριζοσπαστικό, ο κορμός της μεγάλης προοδευτικής παράταξης στην Ελλάδα.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ των 172.000 μελών σήμερα θα είναι σίγουρα πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές όποτε κι αν αποφασίσει να στήσει κάλπες ο κ. Μητσοτάκης», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους και όλες θερμά για την μεγάλη συνεισφορά, θέλω να σας ευχαριστήσω όλους και όλες για τη σημερινή γιορτή της συμμετοχής στη γιορτή της δημοκρατίας. Νομίζω ότι σήμερα κάναμε ένα μεγάλο, ένα σπουδαίο, ένα αποφασιστικό βήμα για να ξανά φέρουμε την ελπίδα πίσω στον τόπο μας, στην πατρίδα μας και το έχει ανάγκη. Θέλω να σας θυμίσω ότι το βράδυ των εκλογών της γλυκιάς ήττας του 2019 γιατί πήραμε 32% του ελληνικού λαού είχα μιλήσει τότε ότι αυτό το μεγάλο ποσοστό που μας δίνει ο δημοκρατικός κόσμος της πατρίδας μας είναι μια εντολή για εμάς, μια εντολή μετασχηματισμού να αντιστοιχηθεί ο κομματικός ΣΥΡΙΖΑ των τότε 30.000 μελών με τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ των δεκάδων χιλιάδων πολιτών που μας στήριζαν και μας στηρίζουν.

Σήμερα κάναμε ένα αποφασιστικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Κάναμε αυτό το βήμα χάρη στην πρωτοφανή συμμετοχή των μελών μας νέων και παλιών, 150.000 και πλέον πολιτών που προσήλθαν στις κάλπες για να στείλουν πίσω τον λογαριασμό πιστεύω κάναμε αυτό το αποφασιστικό βήμα με την πρωτοφανή συμμετοχή, με την ένταση πάνω από 110.000 μελών, 172.000 συνολικά μέλη της οργάνωσης και της νεολαίας ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα άλλο κόμμα, πιο μαζικό, λαϊκό, νεανικό, σύγχρονο ριζοσπαστικό μα πάνω από όλα ένα κόμμα των μελών του.

Γίναμε σήμερα το μαζικότερο κόμμα ενεργών μελών στη χώρα μας και ένα από τα πιο μαζικά κόμματα της Αριστεράς σε ολόκληρη την Ευρώπη κι αυτό είναι εξαιρετικά σημαντική επιτυχία. Νομίζω ότι αυτό μετατρέπει την ελπίδα σε ισχυρή δύναμη αλλαγής. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλες και όλους που συμμετείχαν στη διαδικασία, έστειλαν πίσω τον λογαριασμό αλλά και με τίμησαν προσωπικά και τους ευχαριστώ. Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα μέλη μας που εργάστηκαν για μία άψογη, διαφανή και αδιάβλητη διαδικασία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ των 30.000 μελών τότε κέρδισε τρεις απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ των 172.000 μελών σήμερα είναι βέβαιο ότι θα είναι πρώτο κόμμα και με διαφορά στις επόμενες εκλογές όποτε κι αν αποφασίσει να στήσει κάλπες ο κ. Μητσοτάκης.

Αυτή είναι η δέσμευση της νέας συλλογικής μας ηγεσίας, αυτή είναι η προσωπική μου δέσμευση. Με ενότητα και συναίσθηση της βαριάς ευθύνης, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να φέρουμε τη νέα νίκη του λαού μας, για να ξαναφέρουμε την ελπίδα και τη δικαιοσύνη στην πατρίδα μας. Καλή δύναμη και καλούς αγώνες, διότι τώρα ξεκινά ένας νέος, μεγάλος και νικηφόρος γύρος για όλους εμάς».

Τελευταία τροποποίηση στις 23:20 - 15 Μαϊ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.