ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΠΑΣΟΚ: Συμφώνησαν επί της διαδικασίας

20:10 - 04 Οκτ 2007 | Πολιτική
Στα διαδικαστικά της εκλογής προέδρου του κόμματος εξαντλήθηκε η πολύωρη συζήτηση κατά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ενώ δεν έγινε εκτεταμένη συζήτηση για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, που οδήγησε στην ήττα του κόμματος.

Ως προς τα διαδικαστικά αποφασίστηκαν τα εξής:

Ισχύει χωρίς καμία αλλαγή το χρονοδιάγραμμα για τις διαδικασίες που αποφασίστηκαν στην προηγούμενη συνεδρίαση του κινήματος, δηλαδή συνδιάσκεψη το τριήμερο 2-4 Νοεμβρίου, εκλογή προέδρου στις 11 Νοεμβρίου, και τακτικό συνέδριο τουκινήματος το Φεβρουάριο, σε ημερομηνία που θα οριστεί μετά την εκλογή προέδρου. Αν χρειαστεί επαναληπτική εκλογή προέδρου, αυτή θα γίνει στις18 Νοεμβρίου.

Όσον αφορά το μητρώο για τις εγγραφές μελών και φίλων του κόμματος, βάσει του οποίου θα καθοριστεί το εκλογικό σώμα του ΠΑΣΟΚ,αυτό θα είναι ανοιχτό μέχρι την 1η Νοεμβρίου, ενώ θα ξανανοίξειτην ημέρα της εκλογής, στις 11 Νοεμβρίου.

Η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου διεξήχθη γενικά σε ήπιους τόνους, ενώ οι επί μέρους διαφωνίες που υπήρξαν για διαδικαστικά θέματα -όπως οι εγγραφές στο μητρώο μελών και φίλων και η συλλογή υπογραφών από τους υποψηφίους- δεν έλαβαν διαστάσεις.

Στο καλό κλίμα συνέβαλε το γεγονός ότι δεν συζητήθηκε το «πόρισμα» για την εκλογική ήττα του ΠΑΣΟΚ στις 16 Σεπτεμβρίου, καθώς οι διαφωνίες για τα αίτια της ήττας παραμένουν. Το «πόρισμα» δημοσιοποιήθηκε νωρίτερα από τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου.

Μετά την ολοκλήρωση της πεντάωρης συνεδρίασης, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ. Ραγκούσης ανακοίνωσε ότι το Εθνικό Συμβούλιο, που θα συνεδριάσει το Σαββατοκύριακο, θα επικυρώσει τις τρεις υποψηφιότητες για την προεδρία του Κινήματος, χωρίς να χρειαστεί η συλλογή υπογραφών.

Στην περίπτωση που υπάρξει και άλλος υποψήφιος, ο οποίος δεν λάβει την έγκριση από το Εθνικό Συμβούλιο, θα πρέπει να συγκεντρώσει εντός 10 ημερών περίπου 35.000 υπογραφές μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ.

Για το θέμα του μητρώου των μελών και φίλων του κόμματος, βάσει του οποίου θα διεξαχθεί η ψηφοφορία της 11ης Νοεμβρίου, ο κ. Ραγκούσης διευκρίνισε ότι έως την 1η Νοεμβρίου όσοι επιθυμούν θα μπορούν να εγγράφονται.

Από 1-10 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί έλεγχος στις λίστες, ώστε να μην υπάρχουν διπλοεγγραφές. Την ημέρα της εκλογής του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, το μητρώο θα είναι και πάλι ανοιχτό, προκειμένου να εγγραφούν και να ψηφίσουν όλοι όσοι επιθυμούν.

Εφόσον χρειαστεί δεύτερος γύρος για την ανάδειξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, η νέα ψηφοφορία θα διενεργηθεί στις 18 Νοεμβρίου. Ο κ. Ραγκούσης κατέληξε, αναφέροντας ότι η Εθνική Συνδιάσκεψη θα συγκληθεί στις 2,3 και 4 Νοεμβρίου και ότι εντός του Φεβρουαρίου θα συγκληθεί το τακτικό Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.