ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης σε Μπάιντεν: Θα προχωρήσουμε στην επένδυση των F-35 Κύριο

01:16 - 17 Μαϊ 2022 | Πολιτική
Μητσοτάκης σε Μπάιντεν: Θα προχωρήσουμε στην επένδυση των F-35
Στο «κόλπο» της απόκτησης μαχητικών αεροσκαφών F-35 μπαίνει η Ελλάδα, καθώς ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης γνωστοποίησε την πρόθεσή του αυτή στον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων των δύο ηγετών, πριν τη δεξίωση για να τιμηθεί η Ελληνική Επανάσταση.

Ειδικότερα, ο Έλληνας πρωθυπουργός στην αντιφώνηση του προς τον Τζο Μπάιντεν είπε ότι η χώρα μας ξεκινά τη διαδικασία απόκτησης μίας μοίρας F-35 και δήλωσε πως ελπίζει η Ελλάδα να τα προσθέσει στις δυνάμεις της πριν το τέλος της δεκαετίας.

«Είναι προνόμιο για μένα να είμαι εδώ. Η Ελλάδα, όπως και οι ΗΠΑ, σφυρηλατήθηκε από οραματιστές. Οι ηγέτες της Ελληνικής Επανάστασης, άντλησαν δύναμη και έμπνευση από τον αγώνα των ΗΠΑ για τη Δημοκρατία. Η κοινή ιστορία θυσιών δένει τα δύο έθνη», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μητσοτάκης.

«Έχουμε την ευθύνη να προστατεύσουμε αυτήν την ιστορία. Σήμερα είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Μία υπενθύμιση ότι όσα θεωρούσαμε δεδομένα στην Ευρώπη, δεν ισχύουν. Οι νεοφιλελεύθερες φαντασιώσεις ανήκουν σε άλλες περιόδους. Οποιαδήποτε παραβίαση θα απαντηθεί με ωμό τρόπο. Γι’ αυτό, η Ευρώπη και οι ΗΠΑ να σταθούν αλληλέγγυες σε οποιαδήποτε χώρα βρεθεί σε αυτή τη θέση», πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός.

«Ως προς την ενέργεια, μπορούμε να κάνουμε πολλά, η Ευρώπη και οι ΗΠΑ από κοινού, για να μειώσουμε τις τιμές, καθώς προχωρούμε προς την απεμπλοκή από το ρωσικό αέριο. Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας είναι σημαντικές, αλλά πρέπει να κάνουμε περισσότερα», σημείωσε.

«Η Αλεξανδρούπολη αποτελεί έναν κόμβο ενέργειας και η Ελλάδα είναι πύλη εισόδου για πηγές ενέργειας από τον ήλιο», ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

«Στο Κυπριακό, παρακαλώ να χρησιμοποιήσετε όλη σας την επιρροή. Κανείς δεν θα δεχθεί μία λύση δύο κρατών. Πυλώνας για την ευημερία και την ασφάλεια στα Βαλκάνια η Ελλάδα. Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στις ένοπλες δυνάμεις μας και δεν θα δεχθούμε καμία παραβίαση της εδαφικής μας ακεραιότητας. Θα προχωρήσουμε στην επένδυση των F-35 και ελπίζουμε να αποκτήσουμε το καταπληκτικό αυτό αεροπλάνο μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Η Ελλάδα επέστρεψε και το μέλλον είναι μπροστά μας», κατέληξε ο Πρωθυπουργός.

Τελευταία τροποποίηση στις 08:43 - 17 Μαϊ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.