ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνέδριο ΠΑΣΟΚ: Διεθνείς προσωπικότητες, νέα πρόσωπα και... επιστροφές

08:05 - 20 Μαϊ 2022 | Πολιτική
Συνέδριο ΠΑΣΟΚ: Διεθνείς προσωπικότητες, νέα πρόσωπα και... επιστροφές
Με κεντρικό σύνθημα «η κοινωνία στο προσκήνιο» ξεκινά σήμερα (20/5) το απόγευμα τις εργασίες του το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα, το Συνέδριο ξεκινά στις 18.00 με αφιέρωμα στη Φώφη Γεννηματά, ενώ στις 20.00 θα απευθύνει την εναρκτήρια ομιλία του ο Πρόεδροςμ Νίκος Ανδρουλάκης.

Πρώην Πρωθυπουργοί και Πρόεδροι

Μέσα στην πρώτη ημέρα είναι προγραμματισμένη και η ομιλία του Κώστα Σημίτη. Τη σκυτάλη θα πάρουν το Σάββατο ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Διεθνείς προσωπικότητες

Σημαντικές είναι επόσης οι παρουσίες από το εξωτερικό. Στο συνέδριο είναι προγραμματισμένο να προβληθεί βιντεοσκοπημένο μήνυμα του Πορτογάλου Πρωθυπουργού Αντόνιο Κόστα, ενώ ακόμα θα μιλήσουν ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός, Ενρίκο Λέτα, οι πρόεδροι Ισπανών και Σλοβένων Σοσιαλιστών και o συμπρόεδρος του γερμανικού SPD. Δια ζώσης θα απευθύνουν ομιλίες ο επικεφαλής της Ευρωομάδας Δημοκρατών και Σοσιαλιστών, Ιράτσε Γκαρθία Πέρεθ και ο Σεργκέι Στάνισεφ, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Νέα πρόσωπα και... επιστροφές

Είναι αξιοσημείωτο ότι στο συνέδριο θα παραστούν η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Νίκος Αλιβιζάτος, ο ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος, ο Γιάννης Πανούσης και η συνεργαζόμενη με το ΠΑΣΟΚ ανεξάρτητη βουλευτής (προερχόμενη από το ΜέΡΑ 25) Κωνσταντίνα Αδάμου. 

Εκπρόσωποι άλλων κομμάτων

Όσον αφορά τους εκπροσώπους των άλλων κομμάτων που έχουν προσκληθεί, εκ μέρους της ΝΔ, θα παραβρεθεί ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Παύλος Μαρινάκης. O ΣΥΡΙΖΑ θα εκπροσωπηθεί από τον εκπρόσωπο τύπου, Νάσο Ηλιόπουλο. Εκ μέρους του ΚΚΕ το συνέδριο θα χαιρετήσει ο βουλευτής Χρήστος Κατσώτης και εκ μέρους του ΜέΡΑ25 ο εκπρόσωπος τύπου Μιχάλης Κριθαρίδης.

Αναλυτκά το πρόγραμμα του Συνεδρίου ΕΔΩ

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 08:24 - 20 Μαϊ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.