ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σημίτης: Πειστικό πρόγραμμα- Το ΠΑΣΟΚ να πει ποιες μεταρρυθμίσεις επαγγέλλεται Κύριο

10:33 - 21 Μαϊ 2022 | Πολιτική
Σημίτης: Πειστικό πρόγραμμα- Το ΠΑΣΟΚ να πει ποιες μεταρρυθμίσεις επαγγέλλεται
Την επεξεργασία ενός πειστικού προγράμματος δράσης για την επίτευξη μιας δικαιότερης κοινωνίας, έθεσε ως προτεραιότητα για το νέο ξεκίνημα στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ο Κώστας Σημίτης.

Ο πρώην Πρωθυπουργός μίλησε στο συνέδριο του κόμματος την Παρασκευή και εμφανίστηκε υποστηρικτικός απέναντι στη νέα ηγεσία του Νίκου Ανδρουλάκη.

Με την εμπειρία του, ωστόσο, στάθηκε σε συγκεκριμένα κρίσιμα για τη λειτουργία και την επιτυχία του κόμματος σημεία:

«Η επιτυχία μας απαιτεί συστηματική εργασία για την κατανόηση των προβλημάτων και την επεξεργασία λύσεων», σημείωσε και πρόσθεσε πως δεν πρέπει το ΠΑΣΟΚ να πέσει στην "παγίδα" της πολιτικολογίας και της άσκοπης διαμάχης με τα άλλα κόμματα.

Ο κ. Σημίτης υποστήριξε επίσης πως απαιτείται καλύτερη οργάνωση και δράση, με τελικό στόχο «την επεξεργασία ενός πειστικού προγράμματος δράσης για την επίτευξη μιας δικαιότερης κοινωνίας».

Χαρακτηριστικά σημείωσε: «Ενα προοδευτικό κόμμα οφείλει να προσφέρει ερμηνείες για τις δυναμικές που διέπουν την εξέλιξη, να προσδιορίσει με ποιες πραγματικότητες θα συγκρουστεί, να μιλήσει με τη γλώσσα της εποχής σ’ ένα ακροατήριο που ζητά να καταλάβει ποιες λύσεις προσφέρονται και να δεσμεύεται από μια θεώρηση απαλλαγμένη από ψευδαισθήσεις και προκαταλήψεις. Το ζητούμενο είναι η προοδευτική παράταξη να έχει μια επεξεργασμένη αντίληψη για το ποιες μεταρρυθμίσεις επαγγέλλεται».

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.