ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκπρόσωπος Ερντογάν: Κακομαθημένο παιδί της ΕΕ η Ελλάδα

21:19 - 30 Μαϊ 2022 | Πολιτική
Εκπρόσωπος Ερντογάν: Κακομαθημένο παιδί της ΕΕ η Ελλάδα
Νέα επίθεση κατά της χώρας μας και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη έρχεται από την Τουρκία, αυτήν τη φορά από τον εκπρόσωπο του AKP, Ομέρ Τσελίκ.

Σε δηλώσεις του ο Τσελίκ αναφέρθηκε στην ομιλία Μητσοτάκη στο Κογκρέσο λέγοντας πως οι διαφορές Ελλάδας – Τουρκίας δεν αφορούν τρίτες χώρες και δε θα πρέπει να τίθενται στο τραπέζι.

Είπε χαρακτηριστικά ότι επρόκειτο για μια «παρακλητική ομιλία» ενώ πρόσθεσε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός κατηγορεί την Τουρκία σε άλλες χώρες με την πρώτη ευκαιρία.

Ειδικότερα, μιλώντας για την Ελλάδα, είπε: «Η καταγγελία του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την Τουρκία στο Κογκρέσο των ΗΠΑ αποτέλεσε αντικείμενο κριτικής και στον ελληνικό Τύπο. Η Τουρκία είναι ένα δημοκρατικό κράτος δικαίου. Είμαστε ανοιχτοί να μιλήσουμε. Ωστόσο, δεν μπορείτε να μας απειλήσετε μέσω άλλων χωρών».

Ο Τσελίκ αναφέρθηκε και στα ελληνικά νησιά πως πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένα, ενώ όπως είπε χαρακτηριστικά ο Μητσοτάκης λέει πως αυτοί οι όροι είναι ξεπερασμένοι. «Μα τι ανοησίες είναι αυτές;» πρόσθεσε.

Επίσης χαρακτήρισε την Ελλάδα ως «κακομαθημένο παιδί της ΕΕ» υποστηρίζοντας πως στο ΝΑΤΟ «δεν μπορεί να μπορούν να ενταχθούν κι άλλοι κακομαθημένοι», εννοώντας την Σουηδία και την Φινλανδία.

Αναφορικά με την ένταξη των δύο σκανδιναβικών χωρών, ο Τσελίκ δήλωσε: «Φυσικά, υποστηρίζουμε την πολιτική ανοιχτών θυρών του ΝΑΤΟ. Ομοίως, η σημασία της Συμμαχίας φάνηκε μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ωστόσο, εάν πρόκειται να εισαχθεί μια νέα έννοια, θα πρέπει να έχει αρχές. Η Συμμαχία πρέπει να ενισχυθεί στο πλαίσιο της τρομοκρατίας, των διμερών σχέσεων και των αρχών ασφαλείας. Θα πρέπει να υπάρχει αλληλεγγύη στη Συμμαχία για τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας. Και αυτή η νέα ιδέα θα συζητηθεί στη Μαδρίτη».

Τελευταία τροποποίηση στις 00:05 - 31 Μαϊ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.