ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι ΗΠΑ καταδικάζουν έντονα την κατάσχεση των ελληνικών τάνκερ

21:18 - 30 Μαϊ 2022 | Πολιτική
Οι ΗΠΑ καταδικάζουν έντονα την κατάσχεση των ελληνικών τάνκερ
Την έντονη καταδίκη των ΗΠΑ για την κατάσχεση των δύο ελληνικών τάνκερ από το Ιράν, μετέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, οι δύο υπουργοί συμφώνησαν ότι το Ιράν πρέπει να απελευθερώσει αμέσως τόσο τα κατασχεθέντα πλοία όσο και τα φορτία και τα πληρώματά τους.

Ο Άντονι Μπλίνκεν σημείωσε ότι η συνεχιζόμενη παρενόχληση πλοίων από το Ιράν και η παρέμβαση στα δικαιώματα και στις ελευθερίες της ναυσιπλοΐας αποτελούν απειλή για την ασφάλεια στη θάλασσα και την παγκόσμια οικονομία.

{https://twitter.com/SecBlinken/status/1531355020532367360}

Η ανακοίνωση υπογραμμίζει ότι «οι ΗΠΑ στέκονται δίπλα στην Ελλάδα, τον σύμμαχό μας κλειδί στο ΝΑΤΟ και εταίρο, απέναντι σε αυτή την αδικαιολόγητη κατάσχεση».

Νωρίτερα, το υπουργείο Ναυτιλίας προέβη σε «έντονη σύσταση» προς τις ελληνικές πλοιοκτήτριες εταιρείες, να αποφεύγουν τα πλοία τους τα ύδατα αρμοδιότητας Ιράν, κατά τον διάπλου τους στον Περσικό κόλπο, στα στενά του Ορμούζ, και τον κόλπο του Ομάν.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:41 - 30 Μαϊ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.