ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εγκρίθηκαν οι υποψηφιότητες Παπανδρέου, Βενιζέλου, Σκανδαλίδη

10:48 - 08 Οκτ 2007 | Πολιτική
Ομόφωνα εγκρίθηκαν οι υποψηφιότητες των Γιώργου Παπανδρέου, Ευάγγελου Βενιζέλου και Κώστα Σκανδαλίδη για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ από το Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος.

Οι υποψηφιότητες των Απόστολου Ηλία, Χρήστου Αναγνώστου, Παναγιώτη Καρύδη, Δημήτρη Μαρκόπουλου δεν έλαβαν καμία ψήφο από το Εθνικό Συμβούλιο, ενώ μία ψήφο πήρε η υποψηφιότητα του Δημήτρη Τζιώτη.

Επειδή οι πέντε προαναφερθέντες δεν είναι μέλη ούτε του Πολιτικού Συμβουλίου, ούτε του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, αν επιθυμούν να είναι υποψήφιοι, θα πρέπει σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος, να προσκομίσουν έως τις 14 Οκτωβρίου τις υπογραφές ή του 1/3 των περιφερειακών οργανώσεων του κόμματος ή τις υπογραφές του 1/10 των μελών του, δηλαδή 35.000 υπογραφές, περίπου.

Με 341 ψήφους υπέρ και 4 κατά το Εθνικό Συμβούλιο ενέκρινε την εισήγηση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος για την διαδικασία εκλογής προέδρου στις 11 Νοεμβρίου.

Το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ ενέκρινε ομόφωνα τις αντίστοιχες εισηγήσεις για την σύγκληση της Εθνικής Συνδιάσκεψης του κόμματος στις 2, 3 και 4 Νοεμβρίου και για το συνέδριο τον Φεβρουάριο του 2008.

Ο έλεγχος των ψηφοφόρων για την εκλογή προέδρου του ΠΑΣΟΚ θα γίνεται με βάση και τον ενιαίο εκλογικό αριθμό των εκλογικών καταλόγων του υπουργείου Εσωτερικών, ενώ οι ψηφοφόροι 16-18 ετών θα ψηφίζουν με την αστυνομική τους ταυτότητα, οι πολίτες κρατών-μελών της ΕΕ με το διαβατήριό τους και οι μετανάστες κατ' αρχήν με την άδεια παραμονής τους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.