ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πλεύρης: Πιθανός ο καθολικός εμβολιασμός πληθυσμού τον Σεπτέμβρη

09:27 - 01 Ιουν 2022 | Πολιτική
Πλεύρης: Πιθανός ο καθολικός εμβολιασμός πληθυσμού τον Σεπτέμβρη
Για την κατάργηση της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας σε εξωτερικούς, αλλά και σε πολλούς εσωτερικούς χώρους, και την επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας μίλησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, στο MEGA.

Ειδικότερα, ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε:

«Το μόνο μέτρο που είχε μείνει ήταν η μάσκα, ούτε τα κρούσματα ανέβαιναν, ούτε οι σκληροί δείκτες. Σταματάμε την υποχρεωτικότητα αλλά υπάρχει η σύσταση όπου υπάρχει συνωστισμός να χρησιμοποιείται».

Παράλληλα, σχετικά με τον εμβολιασμό, ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι από τον Σεπτέμβρη, και σύμφωνα με την εικόνα της πανδημίας, θα ληφθούν αποφάσεις για μερικό ή καθολικό εμβολιασμό του πληθυσμού.

«Ο αριθμός των εμβολίων έχει παραγγελθεί από τον Μάιο του ’21. Η ΕΕ έκανε παραγγελία για όλες τις χώρες οι οποίες βάσει πληθυσμού θα λάβουν τα καινούργια εμβόλια. Το σύνολο των ευρωπαϊκών κρατών θεωρούν ότι τον Σεπτέμβριο θα χρειαστεί να κάνουμε ένα εμβόλιο. Αν αυτό θα αφορά τον γενικό πληθυσμό ή στοχευμένες ομάδες μένει να το διασαφηνίσουμε. Πολύ πιθανό να χρειαστεί για όλο τον πληθυσμό», τόνισε. 

Στόχος είναι το εμβόλιο για τον κορονοϊό «να επαναλαμβάνεται μια φορά τον χρόνο όπως και της γρίπης».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Πλεύρης σημείωσε ότι «είμαστε προετοιμασμένοι ότι ο χειμώνας θα έχει δυσκολίες και αν χρειαστεί θα κάνουμε παρεμβάσεις. Πέρσι το καλοκαίρι εμφανίστηκε η μετάλλαξη Δέλτα. Αυτήν τη στιγμή έχει περάσει αρκετό διάστημα από την εμφάνιση της Όμικρον και δε φαίνεται νέα μετάλλαξη».

«Τα κρούσματα δεν μας απασχολούν, το θέμα είναι πόσες νοσηλείες θα βγάλουν. Αν τα κρούσματα δεν οδηγούν σε νοσηλείες, δε θα μας ενδιαφέρει και η καταμέτρηση».

Τέλος, αναφορικά με την αναστολή ιατρονοσηλευτικού προσωπικού που δεν έχει εμβολιαστεί, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι αυτό θα παραμείνει σε αναστολή μέχρι και τις 31/12.

Ανάλογα με την πορεία της πανδημίας, «θα ληφθούν από φάσεις είτε προς το αυστηρότερο είτε προς το ηπιότερο».

«Τους καλούμε να πάνε να εμβολιαστούν για να επιστρέψουν στις θέσεις τους», υπογράμμισε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.