ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οικονόμου: Επόμενος στόχος η οριστική κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης

15:38 - 04 Ιουν 2022 | Πολιτική
Οικονόμου: Επόμενος στόχος η οριστική κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης
«Όλο αυτό το διάστημα, στη μεγαλύτερη κρίση μεταπολεμικά που έχει ζήσει η Ευρώπη, σε συνθήκες δύσκολες, είμαστε στο πλευρό της κοινωνίας, με μέτρα που αυξάνουν το διαθέσιμο εισόδημα, όπως η μείωση του ΕΝΦΙΑ, με τους πολίτες να πληρώνουν σήμερα 300 εκατ. λιγότερο ΕΝΦΙΑ σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» και πρόσθεσε ότι «έχει αποδείξει ο Μητσοτάκης πως ό,τι πετυχαίνει η οικονομική μας πολιτική, γίνεται κοινωνικό μέρισμα για τους πολίτες. Πηγαίνει στον κόσμο, για να σταθούμε στο πλευρό του, για να αντιμετωπίσει τις αντιξοότητες που δημιουργούν οι εισαγόμενες κρίσεις, η εισαγόμενη ακρίβεια».

Αναφερόμενος στα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπισης της ακρίβειας στα καύσιμα είπε ότι «τρέχει καταρχάς το πρόγραμμα του fuel pass. Θα επεκταθεί η επιδότηση του ντίζελ κίνησης, που έχει καταφέρει να κρατήσει την τιμή γύρω στο 1,85-1,86. Είναι ένα πολύ πετυχημένο μέτρο που θα επεκταθεί και το επόμενο διάστημα. Κοιτάμε ό,τι δυνατότητα καινούργια υπάρχει, να βοηθήσει και αυτή στα καύσιμα και τη βενζίνη, εκεί που το πρόβλημα πραγματικά είναι μεγάλο και ο κόσμος αντιμετωπίζει δυσκολίες ενόψει και της καλοκαιρινής σεζόν».

«Ταυτόχρονα, βρίσκεται σε εξέλιξη και μια πάρα πολύ μεγάλη εκστρατεία ελεγκτικού μηχανισμού, αξιοποιώντας το πλαφόν στο κέρδος που βάλαμε το προηγούμενο διάστημα. Γίνονται έλεγχοι στα πρατήρια και ανακοινώνονται πρόστιμα. Μέσα στο επόμενο διάστημα η επιτροπή ανταγωνισμού -η οποία έχει πάρει μια σύσταση από την κυβέρνηση, από το περασμένο φθινόπωρο και ψάχνει όλη την αλυσίδα παραγωγής, διυλιστήρια, εμπορία, πρατήρια- θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα της δουλειάς της. Αν εντοπίσει και προτείνει βήματα παρεμβάσεων που πρέπει να γίνουν -αντίστοιχα, ενδεχομένως, με αυτά που έγιναν και σε άλλες αγορές που είχαν στρεβλώσεις- η κυβέρνηση θα έρθει να τα αντιμετωπίσει» πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι μαζί με την ανάγκη στήριξης της κοινωνίας, δεν πρέπει να υποτιμάμε και το γεγονός ότι πρέπει να συνεχιστεί η σταθερή και δυναμική πορεία της ελληνικής οικονομίας για να μην μπλέξουμε σε χειρότερες περιπέτειες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.