ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης: Η Τουρκία όσο απομονώνεται, τόσο εξαγριώνεται

22:18 - 09 Ιουν 2022 | Πολιτική
Μητσοτάκης: Η Τουρκία όσο απομονώνεται, τόσο εξαγριώνεται
«Έχουμε έναν απρόβλεπτο γείτονα που όσο απομονώνεται τόσο εξαγριώνεται», τόνισε σήμερα (9/6) ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στην τελετή απονομής των Βραβείων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ).

«Έχουμε πόλεμο στην Ευρωπαϊκή ήπειρο κάτι αδιανόητο πριν ένα χρόνο, έχουμε πρωτοφανή ενεργειακή αναστάτωση, αναστάτωση στο παγκόσμιο εμπόριο έχουμε επισιτιστικό κίνδυνο έχουμε πληθωρισμό που τρώει το εισόδημα των νοικοκυριών σε όλη την Ευρώπη, έχουμε ένα γείτονα που όσο απομονώνεται τόσο εξαγριώνεται», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης υπογραμμίζοντας τις πρωτοφανείς έκτακτες συνθήκες.

«Είναι ώρα», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, «για εθνική συσπείρωση απέναντι σε έναν απρόβλεπτο γείτονα, για συνετή διαχείριση και διαρκείς παρεμβάσεις για την εξασφάλιση δημιουργικής και ομαλής καθημερινότητας». 

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι ισχυρό κράτος σήμερα είναι το σταθερό κράτος. «Και αυτή τη σταθερότητα, που συμβαδίζει με τη συνέχεια και τη συνέπεια είμαι αποφασισμένος να την εξασφαλίσω», τόνισε.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Η κυβέρνηση, σημείωσε ο πρωθυπουργός, επιμένει στο μεταρρυθμιστικό της σχέδιο, αντιτάσσοντας στο χειρότερο απρόοπτο την καλύτερη δυνατή λύση.

«Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους. Στο τέλος της 4ετίας. Τώρα είναι ώρα για διαφορετικές προτεραιότητες», τόνισε, μεταξύ άλλων.

«Υλοποιούμε ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα στήριξης κατά της ακρίβειας σε ολόκληρη την Ευρώπη», επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

Ξεκαθάρισε ωστόσο, ότι κανένας εθνικός προϋπολογισμός δεν μπορεί να αντισταθμίσει τις συνέπειες ενός πολέμου και μιας πρωτοφανούς παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης. «Δεν πρέπει να θυσιάσουμε τις κατακτήσεις του χθες. Δεν πρέπει να υποθηκεύσουμε το κέρδος του αύριο», προειδοποίησε.

«Η πορεία μας θα είναι κοινωνικά ευαίσθητη αλλά ταυτόχρονα και δημοσιονομικά ισορροπημένη. Οφείλουμε όλοι όσοι συμμετέχουμε στο δημόσιο διάλογο να το αντιληφθούμε. Ζυγίζοντας τις ανάγκες μας στη ζυγαριά των δυνατοτήτων μας. Η χώρα δεν έχει το περιθώριο να παρασυρθεί σε ένα κλίμα πληθωριστικών αιτημάτων και ανέξοδων υποσχέσεων και θα πρέπει να μείνει μακριά από την τοξική κομματική αντιπαράθεση», δήλωσε.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:30 - 09 Ιουν 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.