ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στόλτενμπεργκ: Ίσες αποστάσεις και πάλι για Ελλάδα και Τουρκία

17:51 - 22 Ιουν 2022 | Πολιτική
Στόλτενμπεργκ: Ίσες αποστάσεις και πάλι για Ελλάδα και Τουρκία
Για μία ακόμα φορά ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτεμπεργκ κρατά ίσες αποστάσεις ανάμεσα σε Τουρκία και Ελλάδα. Αυτή τη φορά σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε σήμερα στο γαλλικό περίοδο LE POINT.

"Η Τουρκία όπως και η Ελλάδα είναι πολύτιμοι σύμμαχοι, που διαδραματίζουν ένα σημαντικό ρόλο στη Συμμαχία. Το ΝΑΤΟ έχει δημιουργήσει έναν μηχανισμό αποφυγής σύγκρουσης, τον οποίο χρησιμοποιήσαμε το 2020 για να καθιερώσουμε περισσότερη διαφάνεια και να αποτρέψουμε τη δημιουργία ενός ανεξέλεγκτου σπιράλ εντάσεων. Είμαστε έτοιμοι να το ξανακάνουμε", τόνισε συγκεκριμένα σε σχετική ερώτηση.

"Η κατάσταση είναι δύσκολη και γι' αυτό είναι απαραίτητο το ΝΑΤΟ να είναι μια πλατφόρμα όπου μπορούν να συναντηθούν Ελλάδα και Τουρκία» πρόσθεσε ακόμη ο Στόλτεμπεργκ.

Κάλυψε επίσης την Τουρκία στο ζήτημα των ενστάσεων που εκφράζει για τα αιτήματα προσχώρησης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ. "Όταν εκφράζονται τέτοιες ανησυχίες, πρέπει να διαβουλευόμαστε και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε, μαζί, για να διασφαλίσουμε ότι θα καταπολεμήσουμε από κοινού την τρομοκρατία", τόνισε.

Στην ερώτηση "γνωρίζετε ότι η Τουρκία σήμερα χαρακτηρίζει ως «τρομοκράτες» απλούς πολιτικούς αντιπάλους" ο Στόλτεμπεργκ απαντά: "Γνωρίζω ότι οι σύμμαχοι ανησυχούν για την κατάσταση της αντιπολίτευσης στην Τουρκία. Το ΝΑΤΟ είναι μια πλατφόρμα όπου οι Σύμμαχοι μπορούν επίσης να συζητούν αυτά τα θέματα".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.