ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πλακιωτάκης: Έξω από κάθε λογική οι δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων

19:12 - 22 Ιουν 2022 | Πολιτική
Πλακιωτάκης: Έξω από κάθε λογική οι δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων
«Αν η Τουρκία τηρούσε τη συμφωνία με την ΕΕ δεν θα υπήρχε μεταναστευτικό», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Ελλάδας, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Μιλώντας στην ελληνική υπηρεσία του euronews, ο κ. Πλακιωτάκης απάντησε στις καταγγελίες για pushbacks λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «έχουν ερευνηθεί ευρωπαϊκά και εθνικά όλες οι καταγγελίες και δεν έχει προκύψει κάποιο ζήτημα» ενώ σημείωσε πως «τεράστιες ευθύνες για τις τραγωδίες στη Μεσόγειο φέρουν τα άθλια κυκλώματα διακινητών αλλά και κράτη που κάνουν τα στραβά μάτια στη δράση αυτών των κυκλωμάτων».

Παράλληλα αναφέρθηκε στα ελληνοτουρκικά, κάνοντας λόγο για «ανιστόρητες και έξω από κάθε λογική δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων» ενώ διαβεβαίωσε πως η «Ελλάδα έχει θαλάσσια σύνορα και είμαστε αποφασισμένοι να τα προστατεύσουμε».

Σε σχέση με τα πλοία που καταλήφθηκαν στο Ιράν έκανε λόγο για «ευθεία παραβίαση του διεθνούς δικαίου» και πως η κυβέρνηση κάνει όλες τις απαραίτητες κινήσεις για την απελευθέρωσή τους.

Τέλος σε σχέση με την ακτοπλοΐα και τις εκτοξευμένες τιμές των εισιτηρίων υπογράμμισε πως το υπουργείο έχει «καλέσει τις ακτοπλοϊκές εταιρείες να επιβαρυνθούν στο μέτρο του εφικτού με το κόστος των αυξήσεων στα καύσιμα« και σημείωσε ότι το Μεταφορικό Ισοδύναμο προσαρμόζεται συνεχώς.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.