ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σκέρτσος: Η συζήτηση περί εκλογών είναι αποπροσανατολιστική

14:09 - 23 Ιουν 2022 | Πολιτική
Σκέρτσος: Η συζήτηση περί εκλογών είναι αποπροσανατολιστική
«Νομίζω ότι η συζήτηση περί εκλογών είναι ατελέσφορη και αποπροσανατολιστική σε αυτή τη φάση», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Συνδέσεις».

Ακόμα επισήμανε ότι: «ο πρωθυπουργός έχει βάλει ένα πολύ σαφές πλαίσιο και δεν νομίζω ότι πρέπει να ξεφεύγουμε από αυτό, έχει πει ότι ο στόχος του είναι να εξαντληθεί η τετραετία. Από εκεί και πέρα υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες οι οποίοι έχουν να κάνουν με τη διεθνή αστάθεια, έχουμε πρωτοφανή ιστορικά γεγονότα τα οποία επηρεάζουν όλες τις οικονομίες, έχουμε συγκεκριμένους στόχους, επίσης, που πρέπει να επιτευχθούν, την επενδυτική βαθμίδα, όλα αυτά θα ληφθούν υπόψη και στην ώρα τους θα ληφθούν και οι αποφάσεις. Αλλά νομίζω ότι όλη αυτή η συζήτηση είναι παρελκυστική».

Όπως είπε ο κ. Σκέρτσος: «η κυβέρνηση έχει πετύχει πολλά πράγματα, έχει πετύχει να στηρίξει την οικονομία, έχουμε αυτή τη στιγμή τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρώπη, έχουμε την ταχύτερα μειούμενη ανεργία, έχουμε πολύ υψηλούς ρυθμούς απασχόλησης, έχουμε φτάσει σε ένα σημείο όπου η αγορά εργασίας και συγκεκριμένοι κλάδοι της οικονομίας δεν βρίσκουν προσωπικό για να καλύψουν τις ανάγκες των επιχειρήσεών τους. Όλα αυτά οφείλονται στο σταθερό τιμόνι που κρατάμε στην οικονομική μας πολιτική και στο γεγονός ότι εφαρμόζουμε ταυτόχρονα μεταρρυθμίσεις που απελευθερώνουν τις παραγωγικές δυνάμεις, αλλά ταυτόχρονα προσελκύουν και νέες επενδύσεις.

Αυτό όλο έχει δημιουργήσει ένα θετικό κλίμα στην οικονομία παρά τις πολύ μεγάλες, τις πολύ σοβαρές αντιξοότητες με την ενεργειακή κρίση που έχει ανακύψει εδώ  και αρκετούς μήνες πλέον στις διεθνείς οικονομίες και στην ελληνική οικονομία με μεγάλο κόστος. Άρα αυτό το οποίο θέλω να πω είναι ότι η κυβέρνηση κινείται εδώ και τρία χρόνια με ένα σταθερό σχέδιο που είχε συγκεκριμένους στόχους τους οποίους τον έναν μετά τον άλλον τους επιτυγχάνουμε. Είχαμε πει ότι θα αρθούν τα capital control στις τράπεζες κι έγινε. Είχαμε πει ότι θα φύγει το ΔΝΤ, έφυγε το ΔΝΤ. Είχαμε πει ότι θα βγάλουμε τη χώρα από την ενισχυμένη εποπτεία και πριν από λίγες μέρες ανακοινώθηκε από το Eurogroup ότι αυτό πλέον επικυρώνεται, έχουμε κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων εταίρων μας και η Ελλάδα δεν αποτελεί πια το μαύρο πρόβατο το οποίο είχαμε μάθει επί 12 χρόνια να της ασκείται μια εποπτεία, η οποία ήταν και ντροπιαστική, αν θέλετε, για τη χώρα μας και για τους πολίτες μας.

Αυτά όλα έχουν επιτευχθεί χάρη σε ακριβώς αυτό το σχέδιο. Συνεπώς θα ήθελα να μην απαξιώνουμε αυτού του τύπου τους σχεδιασμούς. Το επιτελικό κράτος κάνει ακριβώς αυτό: δίνει προβλεψιμότητα, δίνει ασφάλεια, δίνει ορατότητα, ώστε και οι πολίτες να γνωρίζουν τι είναι αυτό που έρχεται και οι υπουργοί και τα υπουργεία να γνωρίζουν τι έχουν να εκτελέσουν, τι έχουν να υλοποιήσουν ανεξαρτήτως του εκάστοτε πολιτικού κύκλου και της εκάστοτε συγκυρίας. Αυτό το οποίο ζητά ο κόσμος είναι σταθερότητα και σιγουριά».

Ακόμα επισήμανε ότι: «ο πρωθυπουργός έχει βάλει ένα πολύ σαφές πλαίσιο και δεν νομίζω ότι πρέπει να ξεφεύγουμε από αυτό, έχει πει ότι ο στόχος του είναι να εξαντληθεί η τετραετία. Από εκεί και πέρα υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες οι οποίοι έχουν να κάνουν με τη διεθνή αστάθεια, έχουμε πρωτοφανή ιστορικά γεγονότα τα οποία επηρεάζουν όλες τις οικονομίες, έχουμε συγκεκριμένους στόχους που πρέπει να επιτευχθούν, την επενδυτική βαθμίδα, όλα αυτά θα ληφθούν υπόψη κι στην ώρα τους θα ληφθούν και οι αποφάσεις.

Αλλά νομίζω ότι όλη αυτή η συζήτηση είναι παρελκυστική. Ο κόσμος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, έχει μεγάλη ανασφάλεια. Η κυβέρνηση στέκεται δίπλα σε κάθε νοικοκυριό και σε κάθε επιχείρηση, το έχουμε αποδείξει. Έχουμε αποδείξει ότι και στην πανδημία δώσαμε ένα πάρα πολύ μεγάλο πακέτο στήριξης σε όλους, και στους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις, αυτό κατάφερε να κρατήσει την ελληνική οικονομία με το κεφάλι πάνω από το νερό».

Πάνω από τέσσερα εκατομμύρια Έλληνες εργάζονται

«Πάνω από τέσσερα εκατομμύρια Έλληνες εργάζονται, έχουν βρει δουλειά τουλάχιστον 200.000 άνθρωποι που μέχρι πριν από κάποιους μήνες ή από ένα ή δυο χρόνια βρισκόταν στο φάσμα της ανεργίας και της κρατικής στήριξης. Όλο αυτό σημαίνει ότι έχουμε μια πολιτική η οποία φέρνει αποτελέσματα και δίνει πραγματική στήριξη και απελευθερώνει ουσιαστικά του ανθρώπους από τα δεσμά της ανασφάλειας. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε, αυτή είναι η πολιτική που υποστηρίζουμε» τόνισε μεταξύ άλλων ο Άκης Σκέρτσος αναφερόμενος στο θέμα της ανεργίας και της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Πρόσθεσε ότι «υπάρχει μια μεγάλη ανασφάλεια και έλλειψη ορατότητας  ως προς τη διάρκεια της ενεργειακής κρίσης. Αυτό όμως που έχουμε αποδείξει και κάνουμε στην πράξη από το Φθινόπωρο του 2021 είναι ότι πηγαίνουμε πάντα με βάση τις δυνατότητες που έχει η οικονομία και αναδιανέμουμε το μέρισμα της ανάπτυξης σε όσους το έχουν ανάγκη, στοχευμένα, όχι οριζόντια και άκριτα». Μιλώντας για τον κατώτατο μισθό είπε ότι έχει ανέβει από τις αρχές του 2022 έως και σήμερα κατά 11,5% ενώ τόνισε ότι το ζητούμενο πλέον για τη χώρα είναι όχι μόνο να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, αλλά να δημιουργηθούν καλύτερες θέσεις εργασίας. «Θέλουμε καλύτερες δουλειές, καλύτερα αμειβόμενες δουλειές, αυτό είναι το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός χθες στον ΣΕΤΕ. Πρέπει όλες οι επιχειρήσει να ανταποκριθούν και να προσφέρουν ένα καλύτερο περιβάλλον εργασίας στους εργαζόμενους».

Έχουμε διεθνοποιήσει το πρόβλημα που έχει η Ελλάδα με τις τουρκικές αμφισβητήσεις

Για τα ελληνοτουρκικά τόνισε «καμία υποχώρηση. Εμείς αυτό που κάνουμε είναι ότι επιμένουμε στην σταθερή μας γραμμή: ειρηνική επίλυση των διαφορών. Υπάρχουν διαφορές, αλλά εμείς δεν προκαλούμε, αντιθέτως θωρακίζουμε τα σύνορά μας, θωρακίζουμε την άμυνά μας, έχουμε κάνει σημαντικές ενισχύσεις στον αμυντικό μας εξοπλισμό, στην αποτρεπτική μας ικανότητα, έχουμε κάνει σημαντική αναβάθμιση στις συμμαχίες μας, με τη Γαλλία, μέσα στο ΝΑΤΟ, έχουμε διεθνοποιήσει ουσιαστικά το πρόβλημα που έχει η Ελλάδα με τις τουρκικές αμφισβητήσεις και νομίζω ότι ο πρωθυπουργός το έχει κάνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε οι σύμμαχοί μας να καταλάβουν ποια είναι η τουρκική προκλητικότητα και με ποιο τρόπο ακριβώς γίνεται και θεωρώ ότι ασκείται η κατάλληλη πίεση και από τους συμμάχους προς την Τουρκία να κατεβούν οι τόνοι. Αυτό που θέλουμε είναι ηρεμία αυτή τη στιγμή. Έχουμε μια τουριστική σεζόν η οποία φαίνεται ότι θα πάει εξαιρετικά, δεν χρειάζεται να ρίχνουμε λάδι στη φωτιά και σίγουρα αυτό δεν το κάνει η Ελλάδα».

Τέλος, ο κ. Σκέρτσος δήλωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές λέγοντας ότι είναι πολύ ικανοποιημένος από τη δουλειά που κάνει. «Δεν είμαστε όλοι για όλα. Τιμώ και σέβομαι πάρα πολύ τη δουλειά του αιρετού, του βουλευτή. Είναι μια δουλειά που εμένα δεν μου ταιριάζει» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.