ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΥΡΙΖΑ για υπόθεση Λιγνάδη: Τίνος πολιτικά παιχνίδια παίζει ο Κούγιας;

09:22 - 14 Ιουλ 2022 | Πολιτική
ΣΥΡΙΖΑ για υπόθεση Λιγνάδη: Τίνος πολιτικά παιχνίδια παίζει ο Κούγιας;
Τη δική του απάντηση σχετικά με τους ισχυρισμούς του Αλέξη Κούγια ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης αποφυλακίζεται με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε μέσω ανακοίνωσής του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ειδικότερα, ο ποινικολόγος απαντώντας στον Νάσο Ηλιόπουλο που άσκησε κριτική στην απόφαση του δικαστηρίου, σχολίασε πως με βάση νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο καταδικασθείς για βιασμούς ανηλίκων Λιγνάδης, θα έπρεπε να ήταν ήδη ελεύθερος.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την πλευρά του, τόνισε πως το επίμαχο άρθρο «ισχύει σήμερα ακριβώς όπως ίσχυε από το 2010, πριν δηλαδή από την μεταρρύθμιση του 2019», διερωτώμενο μάλιστα «τίνος πολιτικά παιχνίδια παίζει» ο Αλέξης Κούγιας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ: 

«Όπως πολύ καλά γνωρίζει ο κ. Κούγιας το άρθρο 497 παρ. 8 του ΚΠΔ ισχύει σήμερα ακριβώς όπως ίσχυε από το 2010, πριν δηλαδή από την μεταρρύθμιση του 2019.

Μετά την υπερασπιστική γραμμή που ακολούθησε, ότι ο κ. Λιγνάδης είναι δήθεν θύμα πολιτικής σκευωρίας του ΣΥΡΙΖΑ και την καταδίκη για 2 βιασμούς ανηλίκων, το ερώτημα που γεννάται είναι για ποιόν λόγο προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη; Τί​νος το πολιτικό παιχνίδι παίζει;»

Υπενθυμίζεται πως το δικαστήριο την Τετάρτη (13/7)  κατά πλειοψηφία αποφάσισε να δώσει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση του καταδικασθέντος σε 12 χρόνια κάθειρξη για δύο βιασμούς ανηλίκων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.