ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παρακολουθήσεις: Ο Μητσοτάκης απαντά στα πυρά Ανδρουλάκη- Τσίπρα

23:39 - 07 Αυγ 2022 | Πολιτική
Παρακολουθήσεις: Ο Μητσοτάκης απαντά στα πυρά Ανδρουλάκη- Τσίπρα
Να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση παρακολούθησης του κινητού του τηλεφώνου ζητά ο Νίκος Ανδρουλάκης με προσωπικές αναφορές στον Πρωθυπουργό, ο οποίος αναμένεται να τοποθετηθεί για πρώτη φορά δημόσια τη Δευτέρα (8/8).

Σε δήλωση του ο Νίκος Ανδρουλάκης, τονίζει:

"Πριν από 10 ημέρες κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την απόπειρα παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου μου σύμφωνα με τα έγγραφα της αρμόδιας υπηρεσίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Όλες αυτές τις μέρες η κυβέρνηση και το Μαξίμου προσπάθησαν συστηματικά να υποβαθμίσουν το θέμα με σωρεία δημοσιευμάτων και ψευδών ειδήσεων ακόμα και από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο. 

Σήμερα,  μετά από όλα αυτά , παραιτείται ο στενότερος συνεργάτης του πρωθυπουργού, αλλά και ο Διοικητής της ΕΥΠ.

Το πέπλο σιωπής και απαξίωσης με το οποίο προσπάθησαν  να καλύψουν μία τόσο σοβαρή υπόθεση καταρρέει.

Είναι απαράδεκτο, σε μία ευρωπαϊκή δημοκρατία να αποκαλύπτεται πως εκτός της απόπειρας παγίδευσης του κινητού μου τηλεφώνου με το Predator το Σεπτεμβρίου του 2021, μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς μου, σήμερα να μαθαίνουμε ότι  η ΕΥΠ, η οποία υπάγεται απευθείας στον Πρωθυπουργό, προχώρησε στην παρακολούθηση μου, κατά τη διάρκεια της εσωτερικής εκλογικής διαδικασίας για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. 

Είναι τυχαία όλα αυτά κύριε Μητσοτάκη; 

8 χρόνια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αγωνίστηκα με όλες μου τις δυνάμεις για τα εθνικά συμφέροντα της πατρίδας μας.

Δεν περίμενα ποτέ να με παρακολουθεί η Ελληνική Κυβέρνηση με τις πιο σκοτεινές πρακτικές. 

Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του εκθέτουν τη χώρα διεθνώς. Η Βουλή των Ελλήνων πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση πολιτικών ευθυνών.

Δε θα επιτρέψω σε κανέναν να εργαλειοποιήσει αυτό το μείζον ζήτημα που θίγει τον πυρήνα της λειτουργίας των θεσμών και της δημοκρατίας στην πατρίδα μας. Είναι δημοκρατικό μας καθήκον να προστατεύσουμε τα ανθρωπινά δικαιώματα και τις ελευθερίες των Ελλήνων πολιτών

Σήμερα είναι η ώρα της αλήθειας και της Δικαιοσύνης για όσους  η αλαζονεία και η αίσθηση ατιμωρησίας, τους κάνει ικανούς για όλα".

Νωρίτερα, είχε κάνει μία ακόμα ανάρτηση στην οποία έθετε στον Πρωθυπουργό δύο βασικά ερωτήματα:

- Για ποιο λόγο ήμουν υπό παρακολούθηση; 
- Ποιοι κατέχουν και για λογαριασμό ποιων χρησιμοποιούν το κατασκοπευτικό «υπερόπλο»  Predator στην Ελλάδα σε βάρος πολιτικών και δημοσιογράφων για να συλλέξουν υλικό εκβιασμού προσώπων;

Στήριξη Τσίπρα

"Τον Νίκο Ανδρουλάκη για τις εις βάρος του διαρροές στηρίζει και ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος βάζει και τον Πρωθυπουργό στο κάδρο, τονίζοντας:

"Ενώ όλοι περιμένουμε την εμφάνιση του κ. Μητσοτάκη, που από ό,τι φαίνεται όπως κάθε κατηγορούμενος έλαβε 48ωρη προθεσμία για να απολογηθεί, παρακολουθούμε έκπληκτοι τον προπαγανδιστικό μηχανισμό της ΝΔ να λειτουργεί με όρους κοινών εκβιαστών.

Οι στοχευμένες «διαρροές» για τον Νίκο Ανδρουλάκη, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, μετά το επίσημο έναυσμα που έδωσε με δήλωσή του ο επικεφαλής του γραφείου τύπου της ΝΔ, επιβεβαιώνουν τους χειρότερους φόβους μας. Ότι οι αυτουργοί των παράνομων παρακολουθήσεων συνδέονται με πρακτικές μαφίας.

Ο κ. Μητσοτάκης καλά θα κάνει να κλείσει τη βάνα του οχετού, πριν πνιγεί μέσα του ο ίδιος".

Τοποθέτηση Μητσοτάκη

Ο Πρωθυπουργός σε μία πρώτη αντίδραση, ζήτησε συγγνώμη από τον κ. Ανδρουλάκη, μέσω διαρροής στο Βήμα της Κυριακής. Έκανε λόγο για "ασυγχώρητο λάθος" που του διέφυγε.

Πιο αναλυτικά, πάντως, ο Πρωθυπουργός θα τοποθετηθεί τη Δευτέρα (8/8) και αναμένεται να πει πώς σκοπεύει η κυβέρνηση να διώξει τις σκιές για τις οποίες την κατηγορούν οι πολιτικοί της αντίπαλοι.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, δίνοντας πάντως το γενικότερο πνεύμα με το οποίο η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το θέμα δήλωσε πως «το  ζήτημα που έχει δημιουργηθεί, μετά το λανθασμένο χειρισμό της ΕΥΠ σχετικά με τη νόμιμη επισύνδεση της τηλεφωνικής γραμμής του κ. Ανδρουλάκη, είναι σημαντικό και ως εκ τούτου απαιτείται μέγιστη σοβαρότητα και υπευθυνότητα στο χειρισμό του. Η Κυβέρνηση, από την πρώτη στιγμή που υπέπεσε στην αντίληψή της το ζήτημα, προχώρησε στην άμεση λήψη δραστικών πολιτικών πρωτοβουλιών, που περιελάμβαναν και παραιτήσεις. Ταυτόχρονα, χειρίζεται το ζήτημα με απόλυτο θεσμικό σεβασμό, στο πλαίσιο του νόμου, ώστε να διαλευκανθεί πλήρως κάθε πτυχή του, διασφαλίζοντας παράλληλα το δημόσιο συμφέρον. Το μείζον τώρα είναι να ολοκληρωθεί η πλήρης διερεύνησή του: να διευκρινιστεί το τι, το πώς και το γιατί. Η Κυβέρνηση είναι προσηλωμένη σε αυτό. Γιατί εμείς δεν θέλουμε να υπάρχει καμία σκιά στην υπόθεση. Με τις αθλιότητες και τις συκοφαντίες σε βάρος του Πρωθυπουργού, με τα ψέματα όσων επιχειρούν, με αφορμή τη σοβαρή αυτή υπόθεση, να προκαλέσουν αισχρούς συνειρμούς, θα ασχοληθούμε όταν ολοκληρωθεί θεσμικά η διερεύνηση και αποτίμηση των πραγματικών συμβάντων».

Η φωτιά έχει ανάψει για τα καλά και ασφαλώς αναμένονται εξελίξεις. Με κλειστή τη Βουλή ασφαλώς και υπάρχει χρόνος για ζυμώσεις. Πάντως, έχει αξία να δούμε τι ενέργειες θα προαναγγείλει ο Πρωθυπουργός, με τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση να θεωρείται βέβαιη αμέσως μόλις ανοίξει η Βουλή.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 09:26 - 08 Αυγ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.