ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συναντήσεις με Μητσοτάκη και Δένδια για τον Τζον Κέρι

18:42 - 28 Αυγ 2022 | Πολιτική
Συναντήσεις με Μητσοτάκη και Δένδια για τον Τζον Κέρι
Επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί ο ειδικός απεσταλμένος του Αμερικανού Προέδρου για το Κλίμα, Τζον Κέρι.

Τη Δευτέρα (29/8) στις 10 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τζον Κέρι στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αργότερα το μεσημέρι, ο Αμερικανός αξιωματούχος θα συναντηθεί και με τον υπουργό Εξωτερικό, Νίκο Δένδια. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης στο υπουργείο Εξωτερικών (12:15) αναμένεται να συζητηθεί η ανάληψη πρωτοβουλιών για την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος και ιδιαίτερα η διοργάνωση από την Ελλάδα της Διεθνούς Διάσκεψης «Our Ocean Conference» το 2024, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.

Σημειώνεται ότι αυτή θα είναι η δεύτερη συνάντηση, σε διάστημα λίγων μηνών, του κ. Δένδια με τον Τζον Κέρι. Είχε προηγηθεί η συνάντησή τους τον προηγούμενο Μάιο στην Ουάσιγκτον.

Αντίστοιχα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, οι συζητήσεις Δένδια-Κέρι θα επικεντρωθούν στις προσπάθειες για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα στις θαλάσσιες μεταφορές, αλλά και τη δυναμική που αναπτύσσεται γύρω από τη Διεθνή Διάσκεψη, την οποία θα φιλοξενήσει η Ελλάδα.

Το ταξίδι του Τζον Κέρι θα συνεχιστεί στο Μπαλί της Ινδονησίας, όπου θα συμμετάσχει στην Υπουργική Σύνοδο των G20 για το κλίμα και το περιβάλλον. Στη συνέχεια, θα επισκεφτεί το Βιετνάμ για να συναντηθεί με κυβερνητικούς αξιωματούχους, εκπροσώπους της Κοινωνίας των Πολιτών και ηγέτες επιχειρήσεων, με στόχο τη διαμόρφωση συναίνεσης γύρω από βασικές ενέργειες για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και την επιτάχυνση της μετάβασης σε μια οικονομία καθαρής ενέργειας.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:46 - 28 Αυγ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.