ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης: Στις ακρότητες της Τουρκίας απαντάμε με σταθερότητα-Συνάντηση με Αναστασιάδη

13:36 - 02 Σεπ 2022 | Πολιτική
Μητσοτάκης: Στις ακρότητες της Τουρκίας απαντάμε με σταθερότητα-Συνάντηση με Αναστασιάδη
«Ελπίζουμε, ενθαρρύνουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση να αναλάβει τολμηρές πρωτοβουλίες -όπως έχουμε συζητήσει πολλές φορές- διότι χωρίς ευρωπαϊκή αντιμετώπιση είναι πολύ δύσκολο να τιθασεύσουμε αυτή την εκρηκτική άνοδο των τιμών του φυσικού αερίου» τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

«Χαίρομαι προσωπικά, ως Έλληνας πρωθυπουργός, που πολλές από τις προτάσεις που έχουμε καταθέσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελούν σήμερα αντικείμενο επεξεργασίας από την ευρωπαϊκή επιτροπή. Επισημαίνω, όμως, ότι έχουμε αργήσει και ότι πρέπει να κάνουμε ό,τι γίνεται για να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος» πρόσθεσε.

Επίσης ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι με σταθερότητα, αυτοπεποίθηση και με προσήλωση στο διεθνές δίκαιο απαντάμε στις όποιες ρητορικές ακρότητες της Τουρκίας οι οποίες, δυστυχώς, όπως είπε χαρακτηριστικά, το τελευταίο διάστημα έχουν ξεπεράσει κάθε όριο.

«Αυτό δε σημαίνει, όμως, ότι εμείς, καθ' οποιοδήποτε τρόπο, θα αλλάξουμε την υπεύθυνη στάση με την οποία αντιμετωπίζουμε όλα αυτά τα ζητήματα», είπε.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, αναφερόμενος στη δωρεά του αεροσκάφους από την ελληνική κυβέρνηση τόνισε ότι «εκ μέρους τόσο του κυπριακού λαού, όσο και της κυβέρνησης, αλλά και του ιδίου προσωπικά, θέλω θερμά να σάς ευχαριστήσω. Ήμασταν ίσως η μόνη εκ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι μόνο, που δεν υπήρχε το μεταφορικό μέσο του εκάστοτε Προέδρου της Δημοκρατίας και το σημαντικότερο είναι, λόγω της απομόνωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, ένα σύνηθες ταξίδι στις Βρυξέλλες θα μπορούσε να σημαίνει έξτρα δύο μέρες στην επίσκεψη».

«Πολύ ορθά έχετε επισημάνει και χαίρομαι ειλικρινά γιατί πολλές από τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνετε υιοθετούνται. Και όσον αφορά την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά ιδιαίτερα και όσον αφορά τις κυρώσεις που επιβάλλονται, πλείστες όσες των οποίων δυστυχώς δεν είναι στοχευμένες, πλήττουν κατά κύριο λόγο τα ευρωπαϊκά κράτη, αντί που ο στόχος θα έπρεπε να ήταν το καθεστώς της Ρωσίας που είναι και υπαίτιο για τον πόλεμο», πρόσθεσε ο κ. Αναστασιάδης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.