ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο Ελιζέ στις 12 Σεπτεμβρίου ο Μητσοτάκης- Συναντιέται με Μακρόν

21:55 - 05 Σεπ 2022 | Πολιτική
Στο Ελιζέ στις 12 Σεπτεμβρίου ο Μητσοτάκης- Συναντιέται με Μακρόν
Το κατώφλι του Ελιζέ θα περάσει την επόμενη Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να συναντηθεί με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, μία ημέρα μετά την ολοκλήρωση της παρουσίας του στη ΔΕΘ.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της Γαλλίας το βράδυ της ίδιας μέρας θα παρακαθίσουν σε δείπνο όπου θα τεθούν επί τάπητος όλα τα ανοιχτά ζητήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Πέρα από τους κοινούς προβληματισμούς και την ανάγκη στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων εντός της ΕΕ, οι ηγέτες Γαλλίας και Ελλάδας αναμένεται να συζητήσουν και για τις σχέσεις των δυο χωρών, οι οποίες βρίσκονται σε εξαιρετικό σημείο.

Η συνάντηση των δύο ανδρών κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντική στην παρούσα συγκυρία, καθώς η ενεργειακή κρίση ταλανίζει ολόκληρη την Ευρώπη και η Ευρωπαϊκή Ένωση δηλώνει πλέον έτοιμη να πάρει συγκεκριμένες αποφάσεις για την στήριξη των οικονομικών των μελών της, των επιχειρήσεων και των πολιτών.

Επιπλέον, Παρίσι και Αθήνα έχουν υπογράψει σημαντικές συμφωνίες στον αμυντικό τομέα, αλλά και στα εξοπλιστικά προγράμματα με την έλευση των Rafale και των φρεγατών Belh@rra. Παράλληλα, ο Εμανουέλ Μακρόν έχει καταδικάσει δημόσια την τουρκική προκλητικότητα και έχει σταθεί στο πλευρό της Ελλάδας απέναντι στον αναθεωρητισμό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε μια εποχή, λοιπόν, που οι προκλήσεις τόσο στον τομέα της ενέργειας όσο και στα ελληνοτουρκικά, έχουν κορυφωθεί, η συνάντηση των δυο ηγετών κρίνεται ως εξαιρετικής σημασίας και τα αποτελέσματά της αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:13 - 05 Σεπ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.