ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δένδιας: Δεν θα μετατρέψουμε θέμα διεθνούς δικαίου σε ανατολίτικο καυγά

13:12 - 08 Σεπ 2022 | Πολιτική
Δένδιας: Δεν θα μετατρέψουμε θέμα διεθνούς δικαίου σε ανατολίτικο καυγά
Αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία έστειλε για ακόμα μια φορά ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, κάνοντας λόγο για «αγοραίες απειλές» και επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα δεν θα πέσει σε αυτό το επίπεδο.

«Η τουρκική επιθετικότητα είναι απαράδεκτη, απορρίπτεται, δεν μας φοβίζει. Απειλές αγοραίες, πότε θα έρθει ο καθένας, δεν αγγίζουν τον ελληνικό λαό. Δεν θα πέσουμε στην παγίδα ρητορικών οξύνσεων και να μετατρέψουμε ένα θέμα διεθνούς δικαίου σε ανατολίτικο καυγά. Η Ελλάδα δεν είναι τέτοια χώρα», είπε ο κ. Δένδιας στην Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.

Πάντως επεσήμανε ότι δεν υποτιμά τις απειλές της τουρκικής πλευράς, οι οποίες «είναι πέραν του απαραδέκτου», ειδικά αυτές που αφορούν σε κατοχή ελληνικών νησιών.

Σε άλλο σημείο, τόνισε: «Χρησιμοποίησα ενώπιον της Γαλλίδας ΥΠΕΞ την έκφραση νταηλίκια για να υπογραμμίσω πόσο απαράδεκτα, πρωτόγνωρα και πρωτάκουστα είναι αυτά. Υπάρχει απόλυτη ομόνοια του πολιτικού συστήματος, των κομμάτων και της κοινωνίας. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να μας τραβήξει στο επίπεδό του για τη δική του πολιτική τακτική.

Παρακαλώ να υπογραμμιστεί ότι και οι ΗΠΑ πήραν καθαρή θέση στο θέμα, και ο εκπρόσωπος ΕΕ έχει πάρει καθαρή θέση και η τσεχική προεδρία. Και στις τρεις περιπτώσεις υπήρξε οργίλη αντίδραση της Τουρκίας, ως πιστοποιητικό επαρκούς απάντησης. Μπορούμε και μόνοι μας να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε φίλους, συμμάχους και στήριξη».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.