ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σταϊκούρας: Υπέρ των αποκρατικοποιήσεων με όρους οικονομικής αποτελεσματικότητας

22:44 - 19 Σεπ 2022 | Πολιτική
Σταϊκούρας: Υπέρ των αποκρατικοποιήσεων με όρους οικονομικής αποτελεσματικότητας
«Είμαστε υπέρ των αποκρατικοποιήσεων και της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, αρκεί αυτές οι αποκρατικοποιήσεις να συνοδεύονται με όρους οικονομικής αποτελεσματικότητας και κοινωνικής ανταποδοτικότητας».

Αυτό ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, απαντώντας στα πυρά που δέχεται η κυβέρνηση από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, για τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών που επιφέρουν αλλαγές στη λειτουργία των ανωνύμων εταιρειών του Δημοσίου.

Θέση της κυβέρνησης, είπε ο κ. Σταϊκούρας, μιλώντας νωρίτερα σήμερα (19/9) στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, είναι πως «οι αποκρατικοποιήσεις πρέπει να υπηρετούν τις βασικές προτεραιότητες για υψηλή και διατηρήσιμη οικονομική μεγέθυνση, για δημιουργία θέσεων απασχόλησης καλών ποιοτικών θέσεων απασχόλησης και για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής».

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκε ο εισηγητής της ΝΔ, Μάνος Κόνσολας, λέγοντας ότι οι τιθέμενες διατάξεις «επικαιροποιούν και εκσυγχρονίζουν το νομοθετικό πλαίσιο για την οργάνωση, τη διοίκηση και τη λειτουργία των ανωνύμων εταιρειών του Δημοσίου και των λοιπών θυγατρικών της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας ανωνύμων εταιρειών».

Παράλληλα, εισάγονται σημαντικές καινοτομίες, όπως η σύσταση της Ανεξάρτητης Αρχής Πιστοληπτικής Αξιολόγησης και η σύσταση του Κεντρικού Μητρώου Πιστώσεων.

Κατά της αρχής του νομοσχεδίου δήλωσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.