ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Καρφιά» Μητσοτάκη κατά Ερντογάν: Δεν θα ανεχθούμε μπούλινγκ από κανέναν

22:12 - 21 Σεπ 2022 | Πολιτική
«Καρφιά» Μητσοτάκη κατά Ερντογάν: Δεν θα ανεχθούμε μπούλινγκ από κανέναν
Νέο μήνυμα στην Τουρκία στην Άγκυρα έστειλε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε γεύμα ομογενών στη Νέα Υόρκη, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα δεν ανέχεται εκφοβισμούς.

«Θα μιλήσω για την Τουρκία την Παρασκευή (στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ), εδώ θα πω μόνο ένα πράγμα: Η Ελλάδα δεν θα ανεχθεί μπούλινγκ από κανέναν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Εμείς κινούμαστε πάντα με γνώμονα το Διεθνές Δίκαιο» συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Η Ελλάδα θα κάνει ό,τι μπορεί για να ενδυναμώσει τις συμμαχίες της, ιδιαίτερα με τις Ηνωμένες Πολιτείες» δεσμεύθηκε επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας τις άριστες ελληνοαμερικανικές σχέσεις.

«Οι προκλήσεις για την κυριαρχία της Ελλάδας είναι απαράδεκτες και θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί να δυναμώσουμε τις συμμαχίες μας. Οι δεσμοί μας με τις ΗΠΑ είναι καλύτεροι από ποτέ, θα στείλουμε το μήνυμα για ό,τι συμβαίνει στην Ανατολική Μεσόγειο» είπε συγκεκριμένα.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην πορεία της ελληνικής οικονομίας τονίζοντας πως «θα κάνουμε τα πάντα για να μην υπάρξει οικονομική ύφεση».

Σε συνέντευξή του στο Bloomberg, ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η Αθήνα θα εξακολουθήσει να υποστηρίζει το πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, μετά την άρνηση που προέβαλε η Κομισιόν ως προς την επιβολή του ανώτατου ορίου.

Τελευταία τροποποίηση στις 08:39 - 22 Σεπ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.