ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εργασιακό Μεσαίωνα στην Ελλάδα «βλέπει» ο Ιωάννης Λαγός!

15:23 - 22 Σεπ 2022 | Πολιτική
Εργασιακό Μεσαίωνα στην Ελλάδα «βλέπει» ο Ιωάννης Λαγός!
Συνεχίζοντας το παράδοξο, όπου ευρωβουλευτής είναι καταδικασμένος στη χώρα του για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και να είναι έγκλειστος των φυλακών, αλλά διατηρεί ακέραια τη θέση του στην ευρωβουλή και εξακολουθεί να εισπράττει τον παχυλό μισθό του, ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής Ιωάννης Λαγός εξακολουθεί να «βασανίζει» την Κομισιόν με καίριες, είναι η αλήθεια ερωτήσεις.

Πολύ πρόσφατο «κατόρθωμά» του, η γραπτή ερώτηση που υπέβαλλε στην Κομισιόν, για τον εργασιακό Μεσαίωνα που, όπως υποστηρίζει, κυριαρχεί στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρει, συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που εξήχθησαν από έρευνα της ΓΣΕΕ σχετικά με τις επιπτώσεις της ακρίβειας στο βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων εργαζομένων, αφού το 71% δηλώνει ότι η άνοδος των τιμών τους έχει οδηγήσει σε μείωση της κατανάλωσης βασικών ειδών διατροφής. Παράλληλα, συμπληρώνει, η έρευνα αναδεικνύει και τις ολέθριες συνέπειες του εργασιακού Μεσαίωνα που επικρατεί επί μακρόν στην Ελλάδα, αφού το 80% των εργαζομένων δηλώνει ότι δεν έχει υπάρξει αύξηση του μισθού του εντός του 2022, το 39% δηλώνει ότι εργάζεται παραπάνω από το κανονικό ωράριό του, το 48% δηλώνει ότι εργάζεται πάνω από 7 ώρες την εβδομάδα και το 49% δηλώνει ότι δεν πληρώνεται για την υπερωριακή του εργασία.

Ως μοναδική λύση, καταλήγει, το 63% θεωρεί την αύξηση των μισθών και του κατώτατου μισθού ως το αποτελεσματικότερο μέσο για τη προστασία από τις ανατιμήσεις στα είδη διατροφής και την ενέργεια καθώς και την επαναφορά και διεύρυνση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Με βάση τα παραπάνω ερωτά την Κομισιόν..

  • Σε ποιες ενέργειες θα προβεί για την αντιμετώπιση του κατακερματισμού των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων στην ΕΕ;
  • Αν προτίθεται να στηρίξει με χρηματοδοτικά μέσα τους εργαζομένους που πρόκειται να πληγούν από τη διαφαινόμενη ενεργειακή κρίση;

Νίκος Ρούσσης - Στρασβούργο

Τελευταία τροποποίηση στις 15:46 - 22 Σεπ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.