ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οικονόμου για Τουρκία: Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόκληση

17:08 - 28 Σεπ 2022 | Πολιτική
Οικονόμου για Τουρκία: Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόκληση
Για την τουρκική προκλητικότητα και τις δηλώσεις του Ερντογάν μίλησε στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, τονίζοντας ότι η Ελλάδα ούτε φοβάται ούτε τρομοκρατείται.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι κανείς δεν μπορεί να ξεπεράσει ότι εδώ και καιρό υπάρχει ένας παροξυσμός στην Τουρκία εναντίον της Ελλάδας, ενώ σημείωσε ότι στόχος της Άγκυρας είναι να χάσει η Ελλάδα την ψυχραιμία της.

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει αυξήσει την ισχύ της και στο πεδίο έχει ενισχύσει την αποτρεπτική της ικανότητα ωστόσο, παρατήρησε ότι δίαυλος επικοινωνίας πάντα θα πρέπει να υπάρχει και να συζητάμε.

Παρόλα αυτά, πρόσθεσε ότι η άλλη πλευρά έχει επιλέξει να δηλητηριάζει τα μυαλά των πολιτών στο εσωτερικό της χώρας.

Συνάντηση Μητσοτάκη- Ερντογάν 

Για το ενδεχόμενο συνάντησης Μητσοτάκη - Ερντογάν στην Πράγα, ο κ. Οικονόμου είπε ότι με τα σημερινά δεδομένα φαντάζει απίθανο, όμως κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να γίνει μέχρι τότε. «Καλό για όλους, είναι να είμαστε μέρος της λύσης. Η αστάθεια και ο αναθεωρητισμός του Πούτιν δεν πρέπει να αναπαραχθεί», τόνισε. 

Ακρίβεια 

Ερωτηθείς για την ακρίβεια, σημείωσε ότι είναι το νούμερο είναι ένα πρόβλημα, χωρίς αμφιβολία, ενώ πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έχει ξετυλίξει το σχέδιό της εδώ και καιρό και πως θα υπάρξει παρέμβαση για να πέσει και η τιμή στην αντλία για το πετρέλαιο. «Ό,τι δυνατότητα υπάρχει, θα δίνεται πίσω στην κοινωνία για τη στήριξή της», σημείωσε ο ίδιος. 

Χαρακτήρισε ευχάριστη εξέλιξη την επιστολή των 15 χωρών μελών της ΕΕ στην Κομισιόν για το πλαφόν στη χονδρική τιμή του φυσικού αερίου, τονίζοντας ότι στην πρωτοβουλία αυτή είχε πρωτοστατήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης πριν από μήνες.

Τέλος, ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε  ότι η κυβέρνηση έχει κάνει τον σχεδιασμό για να μη διαταραχθεί η εφοδιαστική αλυσίδα στο φυσικό αέριο και πρόσθεσε ότι δεν θα φτάσουμε σε ακραία σενάρια (πχ μπλακ άουτ).

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.