ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπακογιάννη: Η μισή Λιβύη δεν δέχεται το «τουρκολιβυκό μνημόνιο»

09:58 - 04 Οκτ 2022 | Πολιτική
Μπακογιάννη: Η μισή Λιβύη δεν δέχεται το «τουρκολιβυκό μνημόνιο»
Για τον ελληνοτουρκικό διάλογο, ο οποίος εξαρτάται από την Άγκυρα, μίλησε στον ΣΚΑΪ η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός, Ντόρα Μπακογιάννη, τονίζοντας παράλληλα ότι «ο Ταγίπ Ερντογάν είναι στη γωνία».

Ειδικότερα, η κ. Μπακογιάννη υπογράμμισε ότι «θα κρατήσουμε ανοιχτή την πόρτα στο διάλογο, αλλά δεν είπε ο Μητσοτάκης ‘Ερντογάν γιοκ’, ο Ερντογάν είπε ‘Μητσοτάκης γιοκ’».

Παράλληλα, η κ. Μπακογιάννη σχολίασε ότι υπάρχει πολύ μεγάλος εκνευρισμός στην Τουρκία, ο οποίος οφείλεται κυρίως στα εσωτερικά της προβλήματα και γίνεται προσπάθεια να στραφεί το ενδιαφέρον του λαού σε αλλά πράγματα, γιατί είναι πολύ δύσκολο ο Ερντογάν να κερδίσει τις εκλογές με πληθωρισμό 80%».

Μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης

Όσον αφορά στο «τουρκολιβυκό μνημόνιο» η βουλευτή της ΝΔ εξήγησε ότι «η Λιβύη είναι διαλυμένο κράτος αυτή τη στιγμή, η μισή Λιβύη δεν δέχεται τη συμφωνία».

«Η Λωζάνη δεν έχει υπογραφεί μόνο από την Τουρκία και την Ελλάδα, αλλά από πάρα πολλά κράτη. Τη Λωζάνη την έκανε κόσκινο η Τουρκία στη Συρία. Αυτά που λέει ο Ακάρ είναι μπούρδες. Τα νησιά μας έχουν αμυντική, όχι επιθετική θωράκιση» εξήγησε η ίδια, ενώ τόνησε ότι «κανείς δεν θα τολμήσει να πειράξει ελληνικό νησί».

«Τους ηγέτες που είναι πολύ στριμωγμένοι τους φοβάμαι» δήλωσε για τον Ερντογάν και κυρίως για τον Πούτιν η βουλευτής.

\«Όταν το λιοντάρι το σπρώξεις στη γωνία δεν ξέρεις ποτέ τι σου κάνει. Έχει κρίση μεγαλείου, δεν υπάρχει κανείς να του τραβήξει το αφτί» σημείωσε η κ. Μπακογιάννη. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.