ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μιχαηλίδου: Τον Νοέμβριο η ψηφιακή κάρτα αναπηρίας

15:29 - 05 Οκτ 2022 | Πολιτική
Μιχαηλίδου: Τον Νοέμβριο η ψηφιακή κάρτα αναπηρίας
Στο τέταρτο Συνέδριο για τη Διαφορετικότητα στις Επιχειρήσεις (4ο Diversity in Business Conference), που διοργανώνεται στο Ζάππειο, μίλησε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών υποθέσεων, όπου και αναφέρθηκε στις πολιτικές που έχουν εφαρμοσθεί για την ενδυνάμωση των Γυναικών και των Ατόμων με Αναπηρία.

Ειδικότερα, η κ. Μιχαηλίδου στάθηκε, μεταξύ άλλων, στη «διευρυμένη άδεια εγκυμοσύνης, στην καθιέρωση της άδειας εγκυμοσύνης για τους πατέρες, στην ενίσχυση της προσχολικής αγωγής, στην επέκταση του ολοήμερου σχολείου, στις νταντάδες γειτονιάς, ώστε να δοθεί περισσότερος χρόνος και χώρος στις εργαζόμενες μητέρες, στη δημιουργία βρεφονηπιακών σταθμών στους χώρους εργασίας».

Ψηφιακή κάρτα αναπηρίας και Προσωπικός βοηθός

Όσον αφορά τα ΑμΕΑ, η κ. Μιχαηλίδου ενημέρωσε ότι μέσα στο Νοέμβριο αναμένονται δυο μεταρρυθμίσεις: η ψηφιακή κάρτα αναπηρίας και ο προσωπικός βοηθός, καθώς προβλέπεται παράλληλη στήριξη τόσο εν ώρα εργασίας, όσο και στη διαδρομή προς τη δουλειά και το σπίτι ενός εργαζόμενου με αναπηρία.

Η κ. Μιχαηλίδου εξήγησε, πως η διαφορετικότητα αποτελεί «πηγή πλούτου τόσο για τις επιχειρήσεις, όσο και για την κοινωνία, ενισχύοντας τον υγιή ανταγωνισμό και αυξάνοντας την παραγωγικότητα». 

«Η πραγματικότητα δεν είναι ακόμα αυτή που θέλουμε», κατέληξε η κ. Μιχαηλίδου, «από την άλλη αναγνωρίζουμε τα βήματα που έχουν γίνει και φιλοδοξούμε να παίξουμε καθοριστικό ρόλο σε επίπεδο ρύθμισης και υλοποίησης της συμπεριληπτικότητας».

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, υπογράμισε ότι «οι έρευνες δείχνουν ότι η κερδοφορία των εταιριών αυξήθηκε με τις πρακτικές της συμπερίληψης και των ίσων ευκαιρίων».

«Για την Περιφέρεια Αττικής αποτελεί δέσμευση να είναι μια περιφέρεια χωρίς αποκλεισμούς και ανισότητες», επισήμανε ο κ. Πατούλης και αναφέρθηκε σε προγράμματα στήριξης της επιχειρηματικότητας αλλά και των πληγέντων της πανδημίας. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.