ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κ. Πλεύρης: Χαιρέτισε ξανά ναζιστικά-Πιστεύουμε στον Μεταξά και χαιρετάμε έτσι

11:23 - 17 Οκτ 2022 | Πολιτική
Κ. Πλεύρης: Χαιρέτισε ξανά ναζιστικά-Πιστεύουμε στον Μεταξά και χαιρετάμε έτσι
Ένταση προκάλεσε ξανά ο συνήγορος υπεράσπισης του Γιάννη Λαγού, Κωνσταντίνος Πλεύρης, κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας στη δίκη της Χρυσής Αυγής τη Δευτέρα (17/10), καθώς χαιρέτισε ξανά ναζιστικά.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πλεύρης ζήτησε τον λόγο από την έδρα και, κρατώντας στο ένα χέρι ένα βιβλίο του Ιωάννη Μεταξά, χαιρέτησε ναζιστικά, λέγοντας: «Εμείς πιστεύουμε στον Μεταξά και χαιρετάμε έτσι.».

Μάλιστα, λίγα λεπτά νωρίτερα είχε κάνει λόγο για «αυνάνες της Αριστεράς», σχολιάζοντας: «Κάποιες εφημερίδες έγραψαν ότι ο Λαγός είναι πρώην Ευρωβουλευτής. Κάποιοι τον αποκαλούν δολοφόνο. Υπάρχει παραβίαση τεκμηρίου αθωότητας. Υπάρχει απόφαση δικαστική που λέει ότι ο Κωνσταντίνος Πλεύρης έχει σχέση με τον ελληνικό εθνικισμό και όχι με τον ναζισμό και να μην ακούτε τους αυνάνες της Αριστεράς».

Η εισαγγελέας, πάντως, αυτή τη φορά εγκάλεσε τον κ. Πλεύρη, λέγοντας: «Ο Μεταξάς ακολούθησε τον Χίτλερ. Να μας πει ποιος παρέδωσε την Μακεδονία στην κατοχή. Ακούσαμε για "αυνάνες της Αριστεράς". Είναι ελεγχόμενος για το ναζιστικό χαιρετισμό. Η ανοχή πρέπει να τελειώνει».

Για τον ναζιστικό χαιρετισμό του δικηγόρου έχει διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.