ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σακελλαροπούλου: Ο αναθεωρητισμός αποτελεί κίνδυνο και απειλή για την ειρήνη

22:36 - 31 Οκτ 2022 | Πολιτική
Σακελλαροπούλου: Ο αναθεωρητισμός αποτελεί κίνδυνο και απειλή για την ειρήνη
«Ο αναθεωρητισμός αποτελεί κίνδυνο και απειλή για την ειρήνη, απ’ όπου και αν προέρχεται», υπογράμμισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά την προσφώνησή της, στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε απόψε προς τιμήν του Βασιλιά και της Βασίλισσας της Ολλανδίας στο Προεδρικό Μέγαρο.

Πιο συγκεκριμένα, η ΠτΔ τόνισε ότι «η χώρα μου βρίσκεται καθημερινά αντιμέτωπη με μια εμπρηστική ρητορική και σειρά ανυπόστατων αμφισβητήσεων της ελληνικής κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, εκ μέρους της Τουρκίας, σε μια απόπειρα προβολής των αναθεωρητικών της αξιώσεων».

Παράλληλα, υποστήριξε ότι «σε μια εποχή ανασφάλειας και αβεβαιότητας είναι σημαντικό να παραμείνουμε, ως Ευρωπαίοι, ενωμένοι μπροστά στις πρωτόγνωρες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε» και αναφέρθηκε στα ιδανικά και τις αξίες της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στα οποία βασίζονται οι μακροχρόνιες σχέσεις φιλίας και εκτίμησης μεταξύ Ελλάδας και Ολλανδίας.

Ειδικότερα, ανέφερε ότι «μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα για μια ενωμένη και ισχυρή Ευρώπη, η οποία αγκαλιάζει την ποικιλομορφία των κρατών μελών της μέσα από κοινό αξιακό σύστημα, που στηρίζεται στην αρμονική συνύπαρξή τους» και πρόσθεσε ότι «ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου είναι ο θεμέλιος λίθος και η πυξίδα της εξωτερικής πολιτικής των χωρών μας. Σεβασμός που δεν αποτελεί επιλογή, αλλά μονόδρομο στον συνεχή αγώνα για ειρήνη, σταθερότητα, πρόοδο και ευημερία των λαών μας».

Η ΠτΔ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ιδιαίτερη αγάπη του βασιλικού ζεύγους της Ολλανδίας για την Ελλάδα και υποστήριξε ότι η σημερινή τους παρουσία στην Αθήνα, επιβεβαιώνει τις άριστες σχέσεις μεταξύ των χωρών μας, καθώς και τη βούληση για την περαιτέρω εμβάθυνσή τους σε όλους τους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.