ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οικονόμου για παρακολουθήσεις: Η ελληνική πολιτεία δεν κατέχει κακόβουλα λογισμικά

14:50 - 03 Νοε 2022 | Πολιτική
Οικονόμου για παρακολουθήσεις: Η ελληνική πολιτεία δεν κατέχει κακόβουλα λογισμικά
Κατά τη σημερινή(3/11) ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, αναφέρθηκε στην έρευνα του Ευρωκοινοβουλίου για τις παρακολουθήσεις, αλλά και στα όσα έχει καταθέσει η κυβέρνηση, επιμένοντας πως τα όσα έχουν παρουσιαστεί είναι σαφή.

Συγκεκριμένα στην τοποθέτησή του ανέφερε:

«Η χώρα απαντά θεσμικά στα ζητήματα που της τίθενται. Ο κ. Γεραπετρίτης θα ενημερώσει την PEGA για ό,τι του ζητηθεί. Δεν έχει προκύψει κάποιο νέο στοιχείο που να έχει διαψεύσει όσα έχουμε πει εξ αρχής».

Aναφορικά με την τελευταία κοινοβουλευτική ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα προς τον Πρωθυπουργό επί των παρακολουθήσεων ο κ. Οικονόμου εμμέσως εννόησε ότι δεν θα απαντηθεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφέροντας:

«Ο πρωθυπουργός έχει από την πρώτη στιγμή απαντήσει στο θέμα των νόμιμων επισυνδέσεων, η κυβέρνηση έχει ανταποκριθεί σε ό,τι χρειάζεται για να διευκολύνει την έρευνα της υπόθεσης. Για τα κακόβουλα λογισμικά έχουμε ξεκαθαρίσει ότι η ελληνική πολιτεία δεν έχει προμηθευτεί και δε χρησιμοποιεί τέτοια καμία ελληνική αρχή ασφαλείας. Ο κ. Τσίπρας εστιάζει στα ανύπαρκτα και δεν ασχολείται με τα υπαρκτά, δεν θα τον παρακολουθήσουμε».

Ακόμα, για το αίτημα του ΠΑΣΟΚ να συνεδριάσει εκ νέου η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο κ. Οικονόμου υπενθύμισε ότι η συγκεκριμένη Επιτροπή έχει συνεδριάσει πρόσφατα δύο φορές, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι η Κυβέρνηση θα τηρήσει το νόμο.

«Από την πρώτη στιγμή έχουμε πει ότι αυτά που μπορούσαν να ειπωθούν στον δημόσιο διάλογο, έχουν ειπωθεί από πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες», είπε.

Ο κ. Οικονόμου τόνισε πως ο Αλέξης Τσίπρας πάνω από τρία χρόνια περίμενε ότι θα κατέρρεε η Ελλάδα.

«Επειδή όμως μεγάλη εθνική αποτυχία και αποτυχία της Κυβέρνησης δεν ήρθε, προσπαθεί να εγκλωβίσει την Κυβέρνηση σε αντιπαράθεση τέτοιου τύπου, δημιουργώντας έναν αχταρμά, ασχολούμενος με εικασίες, με υπαρκτά και ανύπαρκτα θέματα.

Εμείς θα συνεχίσουμε τη δουλειά μας, που είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων της κοινωνίας και των προκλήσεων. Στόχος μας είναι να απαντάμε στις προκλήσεις αυτές και να θωρακίζουμε τη χώρα απέναντι στις διάφορες απειλές».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δημήτρης Τζανακόπουλος κατέθεσε ό,τι στοιχεία κατείχε στην αρμόδια επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου, ενώ επεσήμανε και την άρνηση μελών της κυβέρνησης, μεταξύ των οποίων και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να καταθέσουν εκ νέου.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.