ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΥΡΙΖΑ: Αντιδρά στην τροποποίηση του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων

16:40 - 04 Νοε 2022 | Πολιτική
ΣΥΡΙΖΑ: Αντιδρά στην τροποποίηση του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων
Αίτημα για ειδική συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος, σχετικά με την τροποποίηση του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων, κατέθεσαν στον πρόεδρο της επιτροπής με κοινοποίηση στο ΥΠΕΝ ο Σωκράτης Φάμελλος και η Χαρά Καφαντάρη εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Αναλυτικά η επιστολή των δύο βουλευτών αναφέρει:

«Αξιότιμη κα Πρόεδρε,

Με την παρούσα επιστολή, αιτούμαστε να προγραμματιστεί άμεσα συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος με θέμα την τροποποίηση του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ).

Με δεδομένο ότι το ισχύον Εθνικό Σχέδιο εγκρίθηκε μετά από προσχηματική δημόσια διαβούλευση κατά το χρονικό διάστημα 6 έως 25 Αυγούστου 2020, παρακάμπτοντας εντελώς τη Βουλή, θεωρούμε επιβεβλημένο η εν λόγω συνεδρίαση να πραγματοποιηθεί πριν από την κύρωση της τροποποίησης του ΕΣΔΑ από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Επειδή θεωρούμε απαραίτητο να γίνει συζήτηση και διάλογος, προτείνουμε η εν λόγω συνεδρίαση να περιλαμβάνει ακρόαση φορέων με αρμοδιότητες και εξειδίκευση στα θέματα διαχείρισης αποβλήτων και ανακύκλωσης, όπως π.χ. το Δίκτυο Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ), την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), τον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ), την Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΕΔΣΑ), καθώς και περιβαλλοντικές Μη-Κυβερνητικές Οργανώσεις, όπως η WWF Ελλάς, η Greenpeace, η Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, κλπ.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την ανταπόκρισή σας στο παραπάνω αίτημα».

Τελευταία τροποποίηση στις 17:20 - 04 Νοε 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.