ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κεραμέως για αμερικανικά πανεπιστήμια: Ανοίγουν ορίζοντες στους Έλληνες φοιτητές

09:24 - 11 Νοε 2022 | Πολιτική
Κεραμέως για αμερικανικά πανεπιστήμια: Ανοίγουν ορίζοντες στους Έλληνες φοιτητές
Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μίλησε στην ΕΡΤ για τη συνεργασία που προωθεί η Ελλάδα με 30 κορυφαία αμερικανικά πανεπιστήμια.

«Την τελευταία εβδομάδα έχουμε το προνόμιο να έχουμε στη χώρα μας τριάντα κορυφαία αμερικανικά πανεπιστήμια όπως το Χάρβαρντ, το Γέιλ, Το Πρίνστον, το Μπέρκλεϊ, το Τζον Χόπκινς» δήλωσε στην ΕΡΤ η κ. Κεραμέως αναφορικά με τις συμφωνίες που έχουν υπογραφεί μεταξύ ελληνικών και αμερικανικών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.

«Έχουν έρθει να συνάψουν νέες συνεργασίες όπως αυτή μεταξύ του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Γέιλ. Φοιτητές θα μπορούν να πάνε στο πανεπιστήμιο Γέιλ, για ένα ή δύο εξάμηνα, χωρίς δίδακτρα. Αυτό ήταν απλησίαστο για το 99% των φοιτητών της χώρας. Τώρα αυτό γίνεται απτό. Το Γέιλ στο πλαίσιο της συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Αθηνών έχει απεμπολήσει το δικαίωμά του σε διδακτα. Aυτός είναι ο ορισμός της κοινωνικής κινητικότητας» ανέφερε μεταξύ άλλων η υπουργός Παιδείας. Και όπως πρόσθεσε «αυτό δείχνει τις δυνατότητες της χώρας» τονίζοντας ότι οι συμπράξεις ελληνικών και αμερικανικών πανεπιστημίων είναι πολύ σημαντικές.

Μιλώντας για τα προγράμματα αυτά είπε ότι απευθύνονται σε φοιτητές (25 αρχικά στον αριθμό) που θα είναι υψηλών απαιτήσεων και θα επιλεγούν και από τα δύο πανεπιστήμια.

«Έχουμε πολύ καλό ανθρώπινο δυναμικό για να μπορέσει να περάσει αυτή τη διαδικασία», συμπλήρωσε. Σχολιάζοντας την ίδρυση ερευνητικού ινστιτούτου στην Αθήνα από το Yale (Γέιλ) τόνισε ότι οι Έλληνες φοιτητές χωρίς να φύγουν έξω θα συνεργάζονται με τους καλύτερους. «Οι καθηγητές μας θα δημοσιεύουν από κοινού με τους ξένους καθηγητές. Εξωστρέφεια. Ανοιχτοί ορίζοντες. Αυτό θέλουμε για τα πανεπιστήμια μας», επεσήμανε.

Σχολιάζοντας τις συμπράξεις ελληνικών και αμερικανικών πανεπιστημίων τόνισε ότι με αυτό τον τρόπο «ανοίγουμε τις πόρτες μας στον κόσμο και η χώρα μας γίνεται φάρος εκπαίδευσης»

«Το Columbia ανακοίνωσε ότι ιδρύει διεθνές κέντρο εκπαίδευσης στην Αθήνα» συμπλήρωσε η κ. Κεραμέως επισημαίνοντας ότι η έλευση των εκπροσώπων των αμερικανικών πανεπιστημίων είναι η μεγαλύτερη που έχει γίνει ποτέ σε οποιαδήποτε χώρα.

«Αυτή είναι η πραγματική Ελλάδα, η Ελλάδα που αξίζουμε και που πρέπει να δώσουμε στα παιδιά μας» είπε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.