ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σπυρόπουλος- ΠΑΣΟΚ: Ο πρωθυπουργός διευθύνει ένα σκάνδαλο συγκάλυψης

12:37 - 11 Νοε 2022 | Πολιτική
Σπυρόπουλος- ΠΑΣΟΚ: Ο πρωθυπουργός διευθύνει ένα σκάνδαλο συγκάλυψης
Καλεσμένοι σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ βρέθηκαν ο Γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος, ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νάσος Ηλιόπουλος και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Θεόδωρος Ρουσσόπουλος με την αντιπαράθεση να ανεβαίνει στα ύψη με φόντο τις παρακολουθήσεις, αλλά και τις εκλογές.

Ο κ. Σπυρόπουλος ανέφερε συγκεκριμένα πως «ο Πρωθυπουργός παραδέχθηκε προχθές την ύπαρξη συστήματος παρακολουθήσεων στην Ελλάδα, ενώ το καλοκαίρι μας έλεγαν ότι δεν ήξεραν και δεν άκουσαν τίποτα. Υπάρχει ένα σκάνδαλο συγκάλυψης που ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης διευθύνει».

Στη συνέχεια, ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής υπογράμμισε ότι ο μόνος δρόμος για να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να έρθουν όλα στο φως είναι «ο Πρωθυπουργός να άρει το απόρρητο, αλλάζοντας το νόμο που ο ίδιος έφερε στη Βουλή για να καλύπτεται, και να δώσει τη δυνατότητα σε οποιονδήποτε θεωρεί ότι μπορεί να παρακολουθείται να μάθει».

Απαντώντας για άλλη μία φορά στο ερώτημα γιατί ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν πήγε να ενημερωθεί για τους λόγους παρακολούθησής του, ο Ανδρέας Σπυρόπουλος υπενθύμισε ότι «η ΑΔΑΕ απάντησε επίσημα ότι είναι παράνομο να γίνει κάτι τέτοιο. Και, μάλιστα, από πού να ενημερωθεί; Από το φάκελο που είχαν καταστρέψει;», ενώ παράλληλα κάλεσε την Κυβέρνηση να δώσει απαντήσεις στο «γιατί στην Εξεταστική Επιτροπή, ενώ το ζητήσαμε, δεν ήρθαν ο κ. Δημητριάδης και οι κ.κ. Μπίτζιος, Λαβράνος, που εμπλέκονται με τις εταιρίες που φέρονται να διαχειρίζονται το συγκεκριμένο λογισμικό στην Ελλάδα; Που έκαναν δουλειές στο ελληνικό Δημόσιο και επί ΣΥΡΙΖΑ και επί ΝΔ. Δεν ήρθε κανένας στην Εξεταστική, δεν πήγε κανένας στην PEGA».

«Η κυβέρνηση δεν θέλει να μαθευτεί η αλήθεια. Η αρμόδια Εισαγγελέας κα. Βλάχου υπονόησε ότι ο κ. Ανδρουλάκης και τα άλλα πολιτικά πρόσωπα που φέρονται να παρακολουθούνται είναι κίνδυνοι εναντίον της πατρίδας και το αφήνουμε να αιωρείται. Δεν ντρεπόμαστε λέω εγώ;», πρόσθεσε ο κ. Σπυρόπουλος.

Η αντιπαράθεση με τον Θεόδωρο Ρουσσόπουλο

Απευθυνόμενος προς στον Βουλευτή της ΝΔ, Θεόδωρο Ρουσόπουλο, ο οποίος μίλησε για πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης απέναντι στα παράνομα λογισμικά, ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής διερωτήθηκε «γιατί δεν το κάνατε από το καλοκαίρι;

Γιατί ο Πρωθυπουργός δεν πήρε τις αντίστοιχες πρωτοβουλίες, όταν εμφανίστηκε ο κ. Ανδρουλάκης με το Predator; Έχουν περάσει πέντε μήνες και δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα για να μάθουμε ποιοι βρίσκονται πίσω από αυτές τις εταιρείες και ποια είναι η σύνδεσή τους με την ΕΥΠ».

Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος επισήμανε, κλείνοντας, ότι «είναι επιλογή του κ. Μητσοτάκη και της Κυβέρνησης το αν θα πάμε έτσι στις εκλογές. Ο Έλληνας πολίτης θέλει να μάθει την αλήθεια, για την οποία εμείς προσπαθούμε θεσμικά από το καλοκαίρι. Ο Πρωθυπουργός να άρει το απόρρητο και να έρθουν πράγματι όλα στο φως».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.