ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσακαλώτος: Υπάρχει κρίση δημοκρατίας- Άμεση πτώση της κυβέρνησης

18:26 - 16 Νοε 2022 | Πολιτική
Τσακαλώτος: Υπάρχει κρίση δημοκρατίας- Άμεση πτώση της κυβέρνησης
Με τοποθέτησή του στη βουλή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ευκλείδης Τσακαλώτος, απαντά στα λεγόμενα του Υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, δηλώντας κατηγορηματικά, ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει τη θέληση να συγκρουστεί με τους «ολιγάρχες», ενώ έκανε έντονη αναφορά και στην «κρίση δημοκρατίας» που όπως λέει διανύουμε.

Συγκεκριμένα ο κ.Τσακαλώτος ανέφερε:

«Αν δεν ξέρετε γιατί έχουμε κρίση δημοκρατίας, σας λέω ότι δημοκρατία δεν είναι ο διαγωνισμός μεταξύ των ολιγαρχών. Δημοκρατία δεν είναι να παρακολουθούνται πολιτικοί αρχηγοί και πολιτικοί αντίπαλοι. Δημοκρατία δεν είναι να στήνονται επιτροπές για να καλυφθεί η πραγματικότητα.

Η δημοκρατία είναι κάτι πολύ περισσότερο.Υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι αυτός που θα προτάξει τα στήθη του για να προστατεύσει την κοινωνία από τα συμφέροντα; Υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι οι πολιτικές της ΝΔ μπορούν να αντιμετωπίσουν το κύμα ακρίβειας και την στεγαστική κρίση;Υπάρχει κανείς εκτός από τη ΝΔ που εξακολουθεί να πιστεύει ότι αρκεί να ενισχύσεις τους πλούσιους για να έρθει, κάποια στιγμή, ανάπτυξη και ευημερία και σε όλους τους υπόλοιπους;Για άλλη μια φορά φαίνεται ο πραγματικός σκοπός της δημιουργίας του επιτελικού κράτους.

Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να πέσει το ταχύτερο δυνατό για το καλό της χώρας και το καλό της κοινωνίας».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.