ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπ. Εργασίας:Να εξασφαλίσουμε ασφαλές περιβάλλον για όσες «σπάνε» τη σιωπή

17:17 - 24 Νοε 2022 | Πολιτική
Υπ. Εργασίας:Να εξασφαλίσουμε ασφαλές περιβάλλον για όσες «σπάνε» τη σιωπή
Την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022 η Γενική Γραμματέας ΔΟΠΙΦ, Καλυψώ Γούλα, συμμετείχε στη Θεσσαλονίκη στην Ημερίδα της Γραμματείας Γυναικών της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης (ΕΑΥΘ) με θέμα «Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών».

Στη συζήτηση που ακολούθησε η κα Καλυψώ Γούλα αναφέρθηκε στο Δίκτυο Δομών που εποπτεύει η ΓΓΔΟΠΙΦ και συγκεκριμένα στην 24ωρη τηλεφωνική γραμμή SOS 15900 που δέχεται κλήσεις από τα θύματα κακοποιητικών συμπεριφορών αλλά και από τρίτα πρόσωπα, προκειμένου να ενημερωθούν και να αναζητήσουν βοήθεια, υποστήριξη και καθοδήγηση, στα 44 Συμβουλευτικά Κέντρα και τους 19 Ξενώνες φιλοξενίας γυναικών και των παιδιών τους, στην συνεργασία με τα ειδικά αστυνομικά τμήματα ενδοοικογενειακής βίας, καθώς και στην ανάγκη εξειδίκευσης του προσωπικού για την έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση φαινομένων έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας.

Η Καλυψώ Γούλα δήλωσε: «Είχαμε σήμερα την ευκαιρία σε αυτή την πρώτη εκδήλωση της Γραμματείας Γυναικών της ΕΑΥΘ να έχουμε μία ζωντανή συζήτηση με τους αστυνομικούς  υπαλλήλους που συμμετείχαν, που αντιμετωπίζουν περιστατικά ενδοοικογενειακής  και έμφυλης βίας και αναδείχθηκε ο σημαντικός ρόλος και των τρίτων προσώπων που καλούν στην Άμεση Δράση να προσέλθει στα περιστατικά καθώς και στην αύξηση του αριθμού αυτών των κλήσεων. Διαπίστωσα με ικανοποίηση την ευαισθητοποίηση και το ενδιαφέρον των αστυνομικών υπαλλήλων στη διαχείριση  των περιστατικών και δέχθηκα τις επισημάνσεις τους για την ανάγκη στελέχωσης με εξειδικευμένο προσωπικό και ψυχολόγους των νέων ειδικών γραφείων σε αστυνομικά τμήματα, με εκπαιδευμένα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. με αποκλειστικό προσανατολισμό την ενδοοικογενειακή βία».

Την ίδια ημέρα με αφορμή την Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών η κα Καλυψώ Γούλα έλαβε μέρος στην εκδήλωση του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών με θέμα «Eνδοοικογενειακή βία: έξαρση του φαινομένου και αντιμετώπιση του (θεσμικές παρεμβάσεις- ψυχιατρική οπτική – ποινικό πλαίσιο)». Στο πλαίσιο της συζήτησης αναφέρθηκε στις δράσεις της ΓΓΔΟΠΙΦ και του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για την αντιμετώπιση περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας, όπως η εφαρμογή Panic Button και το εργαλείο εκτίμησης κινδύνου βίας.

Με τις συντονισμένες δράσεις της ΓΓΔΟΠΙΦ και των συναρμόδιων φορέων μπορούμε να εξασφαλίσουμε το ασφαλές περιβάλλον για τις γυναίκες που σπάνε τη σιωπή.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.