ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Μητσοτάκης ζητά δεύτερη θητεία «για αλλαγή πορείας της χώρας»

14:47 - 28 Νοε 2022 | Πολιτική
Ο Μητσοτάκης ζητά δεύτερη θητεία «για αλλαγή πορείας της χώρας»
Στο Επενδυτικό Συνέδριο που διοργανώνει το Χρηματιστήριο Αθηνών από κοινού με την Morgan Stanley στο Λονδίνο μίλησε τη Δευτέρα (28/11) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και αναφέρθηκε τόσο στις προκλήσεις της περιόδου (προσέλκυση επενδύσεων, ενεργειακή κρίση κ.α), όσο και στις επικείμενες εκλογές.

Συνομιλώντας με τον Franck Petitgas, επικεφαλής της Morgan Stanley International, ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις που έχει προωθήσει η κυβέρνηση, αλλά και στη στήριξη της οικονομίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας που όπως είπε έχουν θέσει την οικονομία σε μακροπρόθεσμη τροχιά ανάπτυξης.

Ο ίδιος τόνισε πως με οδηγό την ανάπτυξη η Ελλάδα, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Κομισιόν, προβλέπεται να έχει τη μεγαλύτερη μείωση χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ από το 2019 στην Ε.Ε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε ταυτόχρονα στη στήριξη της κοινωνίας έναντι της ενεργειακής κρίσης, επαναλαμβάνοντας ότι χρειάζεται ευρωπαϊκή λύση. Έκανε ακόμα ιδιαίτερη αναφορά στην αξιοποίηση από τη χώρα μας των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, καθώς και στο σχέδιό του να μετατραπεί η Ελλάδα σε περιφερειακό κόμβο ενέργειας.

Αναφορικά με τις επικείμενες εκλογές μέσα στο 2023, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι χρειάζονται δύο πλήρεις θητείες για να αλλάξει η πορεία της χώρας και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η ΝΔ θα πετύχει αυτοδυναμία.

Να σημειωθεί ότι πριν από την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου, ο Πρωθυπουργός είχε συνάντηση με επενδυτές και στελέχη επιχειρήσεων.

Δήλωσε σε αυτούς που δεν υπάρχει ανάγκη επιπλέον φορολόγησης των κερδών των τραπεζών αλλά και γενικότερα για αυξήσεις φόρων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης  μίλησε για ρεκόρ άμεσων ξένων επενδύσεων το 2022, ενώ αναφέρθηκε εκτεταμένα και στην επενδυτική βαθμίδα την οποία και τοποθέτησε για το 2023. Το ζήτημα αυτό απασχολεί έντονα τους ξένους επενδυτές μιας και η επενδυτική βαθμίδα θα  πολλαπλασιάσει την αξία των επενδύσεων. Από την άλλη πλευρά η επενδυτική βαθμίδα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το χρόνο των εκλογών κάτι που οδήγησε τον κ. Μητσοτάκη  να εξηγήσει πως θα εξαντληθεί η τετραετία με ότι αυτό σημαίνει.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:58 - 28 Νοε 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.