ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εν όψει κινητοποιήσεων στην Παιδεία

12:02 - 29 Οκτ 2007 | Πολιτική
Νέες κινητοποιήσεις ξεκινούν στην Παιδεία στα μέσα της εβδομάδας και αναμένεται να κλιμακωθούν μέχρι την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου. Αφορμές αποτελούν η αναγνώριση των κολεγίων, η εφαρμογή του νόμου-πλαισίου για τα ΑΕΙ και οικονομικά αιτήματα των εκπαιδευτικών.

Σύμφωνα μα δημοσιεύματα του Τύπου, στις 12 το μεσημέρι της ερχόμενης Πέμπτης θα πραγματοποιηθεί πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα με τη συμμετοχή φοιτητών, μαθητών και εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων. Η ΟΛΜΕ έχει ήδη κηρύξει στάση εργασίας για τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο, ενώ το ίδιο καλεί τους πανεπιστημιακούς συλλόγους να κάνουν και η συνδικαλιστική ηγεσία των πανεπιστημιακών (ΠΟΣΔΕΠ).

Ταυτόχρονα, η ΠΟΣΔΕΠ ζητά από την Πολιτεία να μην ενσωματώσει στο εθνικό δίκαιο την κοινοτική οδηγία για την αναγνώριση των πτυχίων των κολεγίων που συνεργάζονται με ξένα ΑΕΙ, επειδή, όπως υποστηρίζει, με τον έμμεσο αυτόν τρόπο ουσιαστικά εξομοιώνονται οι τριετείς σπουδές που παρέχουν αυτές οι επιχειρήσεις, με τις τετραετείς και πενταετείς σπουδές των ελληνικών πανεπιστημίων.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.