ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γκάγκα: Να αυξήσουμε τις ώρες που λειτουργούν τα δημόσια νοσοκομεία

12:45 - 03 Δεκ 2022 | Πολιτική
Γκάγκα: Να αυξήσουμε τις ώρες που λειτουργούν τα δημόσια νοσοκομεία
Το νομοσχέδιο για το ΕΣΥ, που ψηφίστηκε την Παρασκευή (2/12), αλλά και τα απογευματινά ιατρεία στα δημόσια νοσοκομεία, βρέθηκαν στο επίκεντρο των σημερινών (3/12) δηλώσεων της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα.

Μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN, η κα. Γκάγκα σημείωσε -μεταξύ άλλων- για το νομοσχέδιο τα εξής: «Ιδιώτες έχουν μπει στο ΕΣΥ και με μπλοκάκι από την εποχή του Ανδρέα Λοβέρδου. (…) Αυτό που κάνουμε τώρα είναι λίγο διαφορετικό».

«Το νομοσχέδιο έχει έναν γενικό σχεδιασμό που αποσκοπεί στη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας προς τους ασθενείς, τη βελτίωση της εμπειρίας των γιατρών και έναν γενικό σχεδιασμό για να ξέρουμε πόσους γιατρούς χρειαζόμαστε ανά ιδιότητα», είπε απαντώντας στις κατηγορίες ότι το νομοσχέδιο βάζει από την πίσω πόρτα στο ΕΣΥ ιδιώτες γιατρούς.

Για τα απογευματινά χειρουργεία η κ. Γκάγκα σημείωσε: «Είναι θεσμοθετημένα, όπως είναι θεσμοθετημένα και τα απογευματινά ιατρεία. Υπάρχουν ασθενείς που επιλέγουν αντί να πάνε το πρωί που είναι εντελώς δωρεάν να πάνε το απόγευμα και να πληρώσουν τον γιατρό που θα δουν. Αυτό δεν το αλλάζουμε και τα χειρουργεία απλά τα κάνουμε πράξη. Γιατί υπάρχει κόσμος που το προτιμάει. Θέλουμε να αυξήσουμε τις ώρες που λειτουργούν τα δημόσια νοσοκομεία για να εξυπηρετούνται περισσότεροι ασθενείς».

«Και επί ΣΥΡΙΖΑ και επί ΠΑΣΟΚ πλήρωναν οι ασθενείς στα απογευματινά ιατρεία στα νοσοκομεία», είπε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας και πρόσθεσε: «Ό,τι εισάγουμε τώρα, το εισάγουμε πιο δομημένα απ ότι ίσχυε μέχρι τώρα», τόνισε. Σε αυτό το πλαίσιο επεσήμανε πως «θα πάμε πιλοτικά για να μη γίνουν λάθη. Θα ξεκινήσουμε με κάποια νοσοκομεία».

Ως προς τα ιδιωτικά ιατρεία γιατρών του ΕΣΥ, σημείωσε «πως ως γιατροί έχουμε υποχρέωση να βοηθήσουμε τους ασθενείς γύρω μας. Είναι πάρα πολύ σαφές το νομοσχέδιο. Τα πρωινά ραντεβού παρακολουθούνται. Το ίδιο και τα απογευματινά ραντεβού. Εάν κάποιος ακυρώνει πρωινά ραντεβού, δεν θα μπορεί να κάνει απογευματινά ιατρεία. Έχουμε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.