ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Πέρασε» το ν/σ για την ΕΥΠ από την αρμόδια επιτροπή

23:05 - 06 Δεκ 2022 | Πολιτική
«Πέρασε» το ν/σ για την ΕΥΠ από την αρμόδια επιτροπή
Ολοκληρώθηκε και σε β' ανάγνωση, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, η επεξεργασία του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης με τίτλο «Διαδικασία άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών, κυβερνοασφάλεια και προστασία προσωπικών δεδομένων πολιτών».

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκε η ΝΔ, ενώ όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταψήφισαν, πλην της Ελληνικής Λύσης που επιφυλάχθηκε για την συζήτηση στην ολομέλεια.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας διαβεβαίωσε ότι έχουν ληφθεί υπόψη σοβαρές και ρεαλιστικές προτάσεις φορέων και κομμάτων, και στην συζήτηση του νομοσχεδίου στην ολομέλεια της Βουλής, θα κατατεθούν βελτιωτικές αλλαγές.

Ο κ. Τσιάρας, απέρριψε τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ότι δεν προστατεύονται τα δικαιώματα των πολιτών, αντιτείνοντας ότι «η κυβέρνηση κάνει μία διαρκή προσπάθεια για να τα διασφαλίσει πλήρως» και πρόσθεσε ότι «αυτή τη στιγμή τρέχουν περισσότερα από 10 εθνικά σχέδια δράσης που αφορούν σε δικαιώματα πολιτών».

«Αυτή είναι μια πραγματικότητα που δεν νομίζω ότι μπορεί να αμφισβητήσει κανείς. Και αν πραγματικά μέσα εδώ, στο ελληνικό Κοινοβούλιο, πιστεύουμε ότι η Ελλάδα είναι στην ίδια την κατηγορία με το Ιράν, ή αυτές τις χώρες που ξέρουμε ότι έχουν ένα ζήτημα σε ό,τι αφορά την υποστήριξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κάνουν μια πολύ μεγάλη προσπάθεια να κινηθούν στην κατεύθυνση, και του εκδημοκρατισμού, αλλά και της διασφάλισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, προφανώς δεν παρακολουθούν την πραγματικότητα», σημείωσε ο κ. Τσιάρας.

«Ακούσαμε τους φορείς και τα κόμματα, καταγράψαμε τις προτάσεις και τις ιδέες τους. Όμως, αυτή η συζήτηση πρέπει να γίνεται κάτω από τη βασική παραδοχή ότι χρειάζεται η ΕΥΠ. Και το ερώτημα που τίθεται, είναι αν πρέπει να αφαιρέσουμε όπλα και δυνατότητες από την πατρίδα μας να αντιμετωπίζει εθνικούς κινδύνους, να αντιμετωπίζει κρίσεις και να αντιμετωπίζει ζητήματα για τα οποία ξέρουμε πάρα πολύ καλά ότι πρέπει να βρίσκονται σε μια εντελώς διαφορετική θεώρηση αντιμετώπισης», υπογράμμισε ο υπουργός Δικαιοσύνης και κατέληξε:

«Σας διαβεβαιώνω ότι θα λάβουμε υπόψη μας πολλές από τις παρατηρήσεις που έχουν γίνει και ήδη υπάρχουν κάποιες νομοτεχνικές βελτιώσεις που θα γίνουν πολύ σύντομα γνωστές».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.