ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

L'Echo: Βρέθηκαν τσάντες με χαρτονομίσματα στο σπίτι της Καϊλή

13:00 - 10 Δεκ 2022 | Πολιτική
L'Echo: Βρέθηκαν τσάντες με χαρτονομίσματα στο σπίτι της Καϊλή
Τσάντες με χρήματα εντοπίστηκαν στο σπίτι της Εύας Καϊλή, σύμφωνα με πληροφορίες της L’Echo, ενώ τονίζεται πως προσήχθη και ο πατέρας της ευρωβουλευτού, ο οποίος φέρεται να προσπάθησε να διαφύγει με βαλίτσα γεμάτη χαρτονομίσματα.

Η βελγική εφημερίδα αναφέρει ακόμη ότι η κ. Καϊλή πέρασε την χθεσινή (9/12) νύχτα στο κρατητήριο, καθώς και ότι συνελήφθη επ’ αυτοφώρω, ο οποίος είναι και ο μόνος δυνατός τρόπος να καταρριφθεί η βουλευτική της ασυλία.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, «όλοι θεωρούνται αθώοι μέχρι στιγμής. Μιλούν για κράτηση έτσι ώστε να γίνει ανάκριση. Δεν γίνεται αναφορά σε σύλληψη και θα αποφασιστεί σε δεύτερο χρόνο αν θα μετατραπεί σε σύλληψη. Συνολικά έχουν σφραγιστεί τα γραφεία της κυρίας Καϊλή όπως και τα γραφεία συνεργατών ακόμη δύο ευρωβουλευτών των Σοσιαλδημοκρατών […] Είναι σε εξέλιξη όλη η διαδικασία. Είναι τα πάντα ρευστά και δεν ξέρουμε αν έχουν μπει στη δημοσιότητα και άλλα ονόματα όσο περνούν οι ώρες.

Μιλάμε για μια έρευνα η οποία ήταν σε εξέλιξη εδώ και περίπου τέσσερις μήνες. Υπάρχουν πληροφορίες που λένε ότι μπορεί να δούμε και άλλα πρόσωπα να έρχονται στην επιφάνεια. Μάλιστα, εχθές το βράδυ σφράγισαν τα γραφεία τόσο της κυρίας Καϊλή όσο και συνεργατών δύο ακόμη ευρωβουλευτών των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών».

Ανακοινώσεις από τις βελγικές αρχές αναμένεται να γίνουν το απόγευμα του Σαββάτου (10/12) ή την Κυριακή (11/12). Σημειώνεται ότι η προσαγωγή της Εύας Καϊλή και άλλων τεσσάρων ατόμων, έγινε στο πλαίσιο έρευνας που πραγματοποιήθηκε χθες στις Βρυξέλλες από το Γραφείο Καταστολής Διαφθοράς, για υπόθεση διαφθοράς και χρηματισμού από αξιωματούχους του Κατάρ, εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Soir, η κ. Καϊλή, όπως και οι υπόλοιποι τέσσερις συλληφθέντες που οδηγήθηκαν χθες σε ακρόαση, θα περάσουν εντός 48 ωρών από αρμόδιο Δικαστή, ο οποίος θα αποφασίσει για πιθανά εντάλματα σύλληψης. Η βελγική ομοσπονδιακή εισαγγελία δεν έχει επιβεβαιώσει τα ονόματα των συλληφθέντων, αλλά τονίζει ότι πρόκειται για «προσωπικότητες με στρατηγικές θέσεις».

Η ανακοίνωση της ομοσπονδιακής εισαγγελίας αναφέρει ότι στο επίκεντρο της έρευνας των βελγικών Αρχών βρίσκονται οι ενέργειες του Κατάρ, όπου διεξάγεται αυτή τη στιγμή το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, το οποίο θεωρείται ύποπτο ότι «επηρέασε τις οικονομικές και πολιτικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πληρώνοντας σημαντικά χρηματικά ποσά ή προσφέροντας σημαντικά δώρα».

Σημειώνεται ότι η Εύα Καϊλή είχε προκαλέσει σάλο με τις πρόσφατες δηλώσεις της για το «πρωτοπόρο στα εργασιακά δικαιώματα» Κατάρ. Απέναντι σε αυτές τις δηλώσεις είχε ταχθεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, που ξεκαθάρισε ότι η κ. Καϊλή ήταν εκτός γραμμής του κόμματος.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:06 - 10 Δεκ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.