ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οικονόμου: Ο ΣΥΡΙΖΑ διαπραγματευόταν την αγορά λογισμικών παρακολούθησης- Δοκίμασε Pegasus

14:02 - 11 Δεκ 2022 | Πολιτική
Οικονόμου: Ο ΣΥΡΙΖΑ διαπραγματευόταν την αγορά λογισμικών παρακολούθησης- Δοκίμασε Pegasus
Ανεβαίνουν οι τόνοι της πολιτικής αντιπαράθεσης όσον αφορά το θέμα των παρακολουθήσεων, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι την περίοδο 2016-2019 διαπραγματευόταν την αγορά λογισμικών παρακολούθησης.

Μάλιστα, ισχυρίζεται ότι είχε προχωρήσει και σε δοκιμή του Pegasus επί ελληνικών τηλεφώνων, ενώ συνεργαζόταν με πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται και με το Predator.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πουλάει “πνεύμα και ηθική”, ενώ ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ κ. Ρουμπάτης, σε πλήρη γνώση του κ. Τσίπρα, ο οποίος πρόσφατα δήλωνε άγνοια, φέρεται να διαπραγματευόταν, στο διάστημα 2016-2019, την αγορά λογισμικών παρακολούθησης, προχωρώντας και σε δοκιμή του Pegasus επί ελληνικών τηλεφώνων», καταγγέλλει συγκεκριμένα ο κ. Οικονόμου σε δήλωσή του.

Και συνεχίζει: «Συνεργάζονταν μάλιστα με πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται και με το Predator. Επίσης, ενώ κατά την περίοδο 2016-2018 είχε εντοπιστεί η λειτουργία του Pegasus στην Ελλάδα, λίγες μέρες πριν από τις εκλογές του 2019 ο ΣΥΡΙΖΑ αποποινικοποίησε την εμπορία, την διάθεση και την κατοχή του. Γιατί;».

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.