ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΥΡΙΖΑ: Επέκταση του επιδόματος των 600 ευρώ και στους υγειονομικούς

18:50 - 14 Δεκ 2022 | Πολιτική
ΣΥΡΙΖΑ: Επέκταση του επιδόματος των 600 ευρώ και στους υγειονομικούς
Την πρόθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταθέσει τροπολογία ώστε το βοήθημα των 600 ευρώ στους αστυνομικούς και λιμενικούς, που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή, να επεκταθεί και στους υγειονομικούς, προανήγγειλε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Αφορμή για τη δήλωση,  έδωσε η ομιλία στη Βουλή της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα για τον Προϋπολογισμό, στην οποία απευθύνθηκε προσωπικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Τσακαλώτος.

«Εσείς, ως αναπληρώτρια υπουργός Υγείας και, κυρίως, ως γιατρός, θα στηρίξετε αυτή την τροπολογία;», ρώτησε.

Επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι στο σχέδιο Προϋπολογισμού που έχει παραδοθεί στα κοινοτικά όργανα, οι δαπάνες για την Υγεία πέφτουν στα 5,6 δισ. ευρώ για το 2023, έναντι 6,1 δισ. που ήταν το 2022.

Η κ.Γκάγκα παρέπεμψε στο αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών, σημειώνοντας απλώς ότι στο σύνολο των δαπανών για την υγεία περιλαμβάνονται κι αυτές για τον ΕΟΠΥΥ ο οποίος δεν υπάγεται στο υπουργείο Υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι την τροπολογία για το επίδομα των 600 ευρώ προς τους ένστολους υπερψήφισαν όλα τα κόμματα πλην του ΜέΡΑ 25, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ που αρχικά ψήφισε αρνητικά, στη συνέχεια το απέδωσε σε λάθος και ζήτησε να διορθώσει την ψήφο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.