ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Le Soir: Παραδοχή Καϊλή ότι έδωσε χρήματα στον πατέρα της

10:14 - 20 Δεκ 2022 | Πολιτική
Le Soir: Παραδοχή Καϊλή ότι έδωσε χρήματα στον πατέρα της
Συνεχίζει τις αποκαλύψεις για το Qatargate η εφημερίδα Le Soir, υποστηρίζοντας σε νέο της ρεπορτάζ ότι η Εύα Καϊλή έδωσε στον πατέρα της μεγάλο ποσό των χρημάτων που βρίσκονταν στο σπίτι της για να τα κρύψει.

«Σε ακρόαση, η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή παραδέχτηκε ότι είχε δώσει στον πατέρα της για να κρύψει ένα μεγάλο μέρος των μετρητών που είχε στο σπίτι της», αναφέρει χαρακτηριστικά η βέλγικη εφημερίδα.

«Κρατούμενη από τις 9 Δεκεμβρίου στο γυναικείο τμήμα των φυλακών Χάρεν, η πρώην αντιπρόεδρος (S&D) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Ελληνίδα Εύα Καϊλή, θα εμφανιστεί την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου στην αίθουσα του προδικαστικού συμβουλίου. Εκεί θα αποφασιστεί αν θα παραμείνει στη φυλακή ή θα μείνει ελεύθερη, με ή χωρίς όρους», συμπληρώνει το ρεπορτάζ.

Οι Βέλγοι γράφουν επίσης  ότι ο σύντροφος της Φρατσέσκο Τζιόρτζι παραδέχτηκε στον ανακριτή ότι ήταν μέλος μιας οργάνωσης που χρησιμοποιούνταν τόσο από το Μαρόκο όσο και από το Κατάρ με σκοπό την ανάμειξη στις υποθέσεις των Ευρωπαίων. 

Σύμφωνα, με τη Le Soir, η κα. Καϊλή παραδέχθηκε ότι ζήτησε από τον πατέρα της να κρύψει 600.000 ευρώ που βρίσκονταν στο σπίτι της. «Η κατηγορούμενη παραδέχθηκε ότι έδωσε οδηγίες στον πατέρα της να κρύψει τα λεφτά» αναφέρει, σύμφωνα με το δημοσίευμα ο εισαγγελέας Διαφθοράς, Μισέλ Κλέζ, που ηγείται των ερευνών για το Qatargate. 

«Είπε ότι γνώριζε στο παρελθόν τη δραστηριότητα του συντρόφου της με τον κ. Παντζέρι και ότι βαλίτσες με μετρητά είχαν περάσει από το διαμέρισμά της» προσθέτει ο Βέλγος εισαγγελέας.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα «όταν η αστυνομία προχώρησε στην επιχείρηση σε βάρος του συντρόφου της, η Εύα Καϊλή πανικοβλήθηκε. Εκτός από το να δώσει οδηγίες στον πατέρα της για να κρύψει γρήγορα ένα τμήμα των χρημάτων, η πρώην παρουσιάστρια "προσπάθησε να προειδοποιήσει και τον Παντζέρι και άλλους δύο ευρωβουλευτές για την έρευνα"». Τα ονόματα των δύο ευρωβουλευτών δεν αναφέρονται.

Επίσης αναφέρεται, ότι ο Αντόνιο Παντζέρι, ο οποίος θεωρείται ο «εγκέφαλος» του Qatargate «έδωσε επίσης οδηγίες στον Τζιόρτζι σχετικά με τη σύντροφό του». 

Μετά τη σύλληψή του και τον εντοπισμό στο σπίτι του 600.000 ευρώ σε μετρητά ο Παντζέρι, γράφει η βελγική εφημερίδα, υποχρεώθηκε εν μέρει να παραδεχθεί την εμπλοκή του στο σκάνδαλο που σόκαρε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:31 - 20 Δεκ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.