ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ακάρ: Η Ελλάδα είναι αλαζονική-Συνεχίζει τις ενέργειες που δημιουργούν εντάσεις

12:20 - 24 Δεκ 2022 | Πολιτική
Ακάρ: Η Ελλάδα είναι αλαζονική-Συνεχίζει τις ενέργειες που δημιουργούν εντάσεις
Σε νέες προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας προχώρησε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος αποκάλεσε την Ελλάδα «αλαζονική», καλώντας το ΝΑΤΟ να σταματήσει την «κακομαθημένη στάση».

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, αναφορά έκανε και στο Κυπριακό, λέγοντας ότι «μιλάμε για δύο κυρίαρχα, ισότιμα ​​και ανεξάρτητα κράτη» και πρόσθεσε πως το θέμα είναι η αναγνώριση του ψευδοκράτους.

«Δυστυχώς η Ελλάδα συνεχίζει τις ενέργειες που θα κλιμακώσουν την ένταση. Η Ελλάδα παρενόχλησε τα αεροπλάνα μας δύο φορές την τελευταία εβδομάδα. Αυτή η εχθρική στάση έδειξε ξεκάθαρα ότι η Ελλάδα έχει γίνει αλαζονική», τόνισε ο ίδιος.

«Έχει δοθεί και θα συνεχίσει να δίνεται ως απάντηση στις πάσης φύσεως άδικες πράξεις που διαπράττει η Ελλάδα. Είναι καιρός το ΝΑΤΟ να σταματήσει αυτή την κακομαθημένη στάση  Ο ελληνικός λαός και οι δύο μας  γνωρίζομαστε πολύ καλά. Όσοι θέλουν το μέλλον τους να είναι καλό, πρέπει να απομακρυνθούν από τα λάθη του χθες και του σήμερα.

Η Κύπρος, όπως όλοι γνωρίζετε, είναι το εθνικό μας ζήτημα. Αναφορικά με την Κύπρο, μιλάμε για δύο κυρίαρχα, ισότιμα ​​και ανεξάρτητα κράτη. Το θέμα δεν είναι πλέον η ίδρυση αυτού του κράτους, αλλά η αναγνώριση του κράτους το οποίο έχει ιδρυθεί», υπογράμμισε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.