ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσιάρας: Προτεραιότητα η ενίσχυση των εναλλακτικών μεθόδων επίλυσης διαφορών

17:31 - 13 Ιαν 2023 | Πολιτική
Τσιάρας: Προτεραιότητα η ενίσχυση των εναλλακτικών μεθόδων επίλυσης διαφορών
Στη σημασία που αποδίδει η ελληνική κυβέρνηση στις εναλλακτικές μεθόδους επίλυσης διαφορών, αναφέρθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνος Τσιάρας κατά τον χαιρετισμό που απηύθυνε στους κοινωνικούς εταίρους του Οργανισμού για την Προώθηση των Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών (ΟΠΕΜΕΔ).

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια ειδικής συνεδρίασης του Διοικητικού του Συμβουλίου του ΟΠΕΜΕΔ για την παρουσίαση των νέων μελών του, ο υπουργός υπενθύμισε πως η συνεδρίαση του Δ.Σ. συμπίπτει με την επέτειο των τριών ετών από την ενεργοποίηση του θεσμικού πλαισίου του ν. 4640/2019 για τη διαμεσολάβηση σε αστικές και εμπορικές υποθέσεις που ψήφισε η παρούσα κυβέρνηση.

Στην ομιλία του, ο υπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη συμβολή του Οργανισμού για την κατάρτιση του τελικού νομοσχεδίου και ανέλυσε συνοπτικά τα αποτελέσματα της έκθεσης της Κεντρικής Επιτροπής Διαμεσολάβησης για τη μέχρι σήμερα πορεία της Διαμεσολάβησης.

Δύο νέα προγράμματα

Σε άλλο σημείο, ο κ. Τσιάρας προανήγγειλε δύο νέα προγράμματα επιμόρφωσης των νομικών παραστατών, που θα υλοποιηθούν με πόρους του ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης.

«Το επόμενο διάστημα καταθέτουμε στη Βουλή ένα νέο, λειτουργικό και αξιόπιστο πλέγμα διατάξεων που εκσυγχρονίζει το πλαίσιο διενέργειας διαιτησιών, ώστε να καταστεί η Ελλάδα διεθνές κέντρο διενέργειας εμπορικών διαιτησιών» τόνισε ο κ. Τσιάρας.

Στην εκδήλωση του ΟΠΕΜΕΔ παρέστησαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Παναγιώτης Πικραμμένος, ο οποίος ήταν και ο πρώτος πρόεδρος του Οργανισμού, ο πρόεδρος του ΟΠΕΜΕΔ κ. Κωνσταντίνος Μενουδάκος και ο γενικός γραμματέας κ. Νικόλαος Κανελλόπουλος, καθώς και οι δύο νέοι αντιπρόεδροι του ΟΠΕΜΕΔ κ. Βασίλης Ράπανος, πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και κα Σοφία Εφραίμογλου, πρόεδρος του ΕΒΕΑ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.