ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σχοινάς: Η Βόρεια Ελλάδα αποτελεί ένα πεδίο υγιούς επιχειρηματικότητας

17:46 - 13 Ιαν 2023 | Πολιτική
Σχοινάς: Η Βόρεια Ελλάδα αποτελεί ένα πεδίο υγιούς επιχειρηματικότητας
Για τη σημασία της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας συνολικά, «οι οποίες είναι σήμερα ανοιχτές στην Ευρώπη και στον κόσμο», μίλησε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς, μέσα από διαδικτυακό μήνυμά του στο 6ο Αναπτυξιακό Συνέδριο, που διοργανώνει το Ελληνικό Ινστιτούτο Έρευνας και Ανάπτυξης ΕΛ.ΙΝ.Ε.Κ.Α.

«Η περιοχή μας σήμερα είναι ανοιχτή στην Ευρώπη και στον κόσμο. Αποτελεί ένα πεδίο υγιούς επιχειρηματικότητας και προσελκύει επενδύσεις. Εμπνέει δημιουργούς, φιλοξενεί πρωτοβουλίες, θυμάται και τιμά την ιστορία της», τόνισε ο κ. Σχοινάς.

Όπως τόνισε ο ίδιος, «σήμερα, έχουμε σχέδιο, έχουμε χώρους, έχουμε εργαλεία και έχουμε ανακτήσει το ποιοτικό brand name, που συζητείται θετικά σε όλα τα κεντρικά τραπέζια της Ευρώπης. Είναι αυτή η στιγμή της Μακεδονίας, της Θεσσαλονίκης, της Θράκης, που μπορούν με ρεαλισμό να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, εκεί που πάντα οραματιζόμασταν ένα τέτοιο ρόλο. Εκεί που ανήκουμε και εκεί που έχουμε τη θέση που μας αξίζει».

Ο κ. Σχοινάς υπενθύμισε ότι το 2012 ως ευρωβουλευτής είχε παρουσιάσει μια ατζέντα πολιτικών στοχεύσεων για τη Θεσσαλονίκη, τη Μακεδονία και τη Β. Ελλάδα, συνολικά, για μια περιοχή ανοιχτή σε επενδύσεις, εξωστρεφή, με σύγχρονες υποδομές, ένα κοσμοπολίτικο πρότυπο, κέντρο έρευνας, παιδείας, πολιτισμού και τουρισμού, στη Ν. Ευρώπη, προς διόρθωση του «ελλειμματικού αναπτυξιακού προτύπου του παρελθόντος».

«Εκείνα τα ζητούμενα της ατζέντας 2012», τόνισε, «έγιναν πραγματικότητα τα επόμενα δέκα χρόνια, μέχρι το 2022. Τα περισσότερα από όσα οραματιστήκαμε τότε είναι σήμερα πράγματα που ζούμε. Όλα όσα αναδείξαμε με την ατζέντα 2012, σήμερα προβάλλουν ως απτή πραγματικότητα και μας επιτρέπουν να βάλουμε τις βάσεις για ακόμη υψηλότερες φιλοδοξίες και στόχους».

Ο κ. Σχοινάς έστειλε το βιντεοσκοπημένο μήνυμα του στο συνέδριο από τη Σουηδία, όπου βρίσκεται μαζί με το Κολλέγιο των Επιτρόπων, υπό την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντε Λάιεν, με την ευκαιρία της ανάληψης από τη Σουηδία της Προεδρίας της ΕΕ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.