ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Ενταφιάστηκε στο Τατόι (videos)

20:15 - 16 Ιαν 2023 | Πολιτική
Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Ενταφιάστηκε στο Τατόι (videos)
Στην τελευταία του κατοικία οδηγήθηκε λίγο πριν τις 16:00 ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος. Ο ενταφιασμός έγινε στο Τατόι, δίπλα στους τάφους των προγόνων του, όπως επιθυμούσε ο ίδιος.

Νωρίτερα, τελέστηκε τρισάγιο στο κοιμητήριο του ναού της Αναστάσεως, παρουσία υψηλών προσκεκλημένων.

Η αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τη σορό του έφτασε λίγο μετά τις 15:00 στο Τατόι, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Την αυτοκινητοπομπή περίμενε πλήθος κόσμου στην είσοδο των κτημάτων Τατοΐου.

Νωρίτερα ολοκληρώθηκε η εξόδιος ακολουθία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό των Αθηνών, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, ενώ συμμετείχαν και οι συνοδικοί αρχιερείς – μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Μετά την ολοκλήρωση της λειτουργίας, ακολούθησε ο επικήδειος από τον πρωτότοκο γιο του Κωνσταντίνου, Παύλο.

«Θα ζεις πάντα στη σκέψη και την καρδιά μας, όπως συμβαίνει σε κάθε ελληνική οικογένεια όταν χάνει κάτι πολύτιμο» σημείωσε στα ελληνικά, και στη συνέχεια μίλησε για στιγμές της ζωής του πατέρα του, μεταξύ των οποίων η κατάκτηση του χρυσού ολυμπιακού μεταλλίου το 1960, αλλά και η επιρροή που άσκησε για την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων από την Αθήνα το 2004.

Αναφέρθηκε, όμως, και στα γεγονότα κατάλυσης της δημοκρατίας: «Από την πρώτη στιγμή αντιστάθηκες με σθένος και αναζήτησες τρόπους ανατροπής των πραξικοπηματιών».

Και ο Παύλος υποσχέθηκε, εν κατακλείδι, ότι τα παιδιά και τα εγγόνια του Κωνσταντίνου θα διαφυλάξουν την κληρονομιά του και «θα προσφέρουμε για πάντα στην πατρίδα και την Ελλάδα».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.