ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μιχαηλίδου για 12χρονη: Προτιμώ να φάω εγώ τη «λάσπη»

22:37 - 21 Ιαν 2023 | Πολιτική
Μιχαηλίδου για 12χρονη: Προτιμώ να φάω εγώ τη «λάσπη»
Για τον «Προσωπικό Βοηθό», για την υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό και στοιχεία που κατηγορείται ότι εκείνη έδωσε στη δημοσιότητα σχετικά με το κορίτσι που «πρωταγωνιστεί» στην υπόθεση μαστροπείας και σεξουαλικών επαφών με ενήλικες έναντι πληρωμής, μίλησε σήμερα (21/1) η Δόμνα Μιχαηλίδου.

Πιο συγκεκριμένα μιλώντας στον ΑΝΤ1 και σε ό,τι αφορά τον θεσμό του «Προσωπικού βοηθού», η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, είπε ότι για το μέτρο που ξεκίνησε να εφαρμόζεται πιλοτικά στην Αττική, έχουν κλείσει σε πρώτη φάση οι αιτήσεις από άτομα με αναπηρία που ενδιαφέρονται για ένταξη στο μέτρο, ωστόσο συνεχίζονται κανονικά οι αιτήσεις από όσους θέλουν να απασχοληθούν ως «Προσωπικοί Βοηθοί».

Η κ. Μιχαηλίδου σημείωσε ότι από τη Δευτέρα, ξεκινούν οι αξιολογήσεις κατ’ οίκον των πρώτων 300 αιτήσεων που έχουν υποβληθεί. Οι αξιολογήσεις θα γίνονται στα σπίτια των αιτούντων, από τριμελείς επιτροπές που θα αποτελούνται από ψυχολόγο, κοινωνικό λειτουργό και εργοθεραπευτή ή λογοθεραπευτή ανάλογα με την πάθηση του αιτούντα.

Όπως εξήγησε, για πολύ δύσκολες υποθέσεις προβλέπεται η «παροχή» 3 βοηθών σε 8ώρες βάρδιες ή 1 βοηθού 24ώρης απασχόλησης που θα είναι εσώκλειστος στο σπίτι του δικαιούχου και θα πληρώνεται παραπάνω, ενώ σημείωσε ότι προβλέπεται και δεύτερος βοηθός σε αυτές τις περιπτώσεις ώστε να παίρνει και ρεπό ο βασικός βοηθός, ενώ σε όλες τις περιπτώσεις ο δικαιούχος μπορεί να ζητήσει την αλλαγή του βοηθού που έχει με κάποιον άλλον.

Για την 12χρονη 

Αναφερόμενη στον σάλο που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες σχετικά με στοιχεία που φέρεται να αποκάλυψε για την 12χρονη στον Κολωνό, η κ. Μιχαηλίδου επεσήμανε πως προέρχονται μόνο από την αντιπολίτευση και έχουν σαφή κίνητρα και στόχους.

«Κάνω ότι μπορώ με μεγάλη υπευθυνότητα. Έχω αναλάβει να πάρω πάνω μου το πολιτικό κόστος. Δέχθηκα ερώτηση στην Βουλή από τον κ. Αρσένη για να του απαντήσω τι έχει γίνει για την στήριξη της 12χρονης και των αδελφών της. Ζήτησα από τους αρμόδιους Δήμους να μου δώσουν τις εκθέσεις τους, που κατέθεσα στην Βουλή και ενημέρωσα προφορικά για αυτές τον κ. Αρσένη», είπε η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου αποσαφήνισε πως «δεν έδωσα εγώ πληροφορία για το ποιοι ήταν οι δήμοι αυτοί. Την πληροφορία την έχει δώσει ο νομικός εκπρόσωπος της οικογένειας της 12χρονης από τον Νοέμβριο».

«Είναι προεκλογική περίοδος, είναι περίοδος λάσπης και προτίμησα να δεχθώ εγώ αυτήν τη λάσπη, ενώ ο νομικός εκπρόσωπος της οικογένειας έχει πει από τις 16 Νοεμβρίου που βρίσκεται γεωγραφικά η 12χρονη και με ποιον. Προτιμώ να φάω εγώ τη λάσπη, από το να φάει κι άλλη λάσπη κι άλλη δυσκολία η 12χρονη», υπογράμμισε η κ. Μιχαηλίδου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.