ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαβρόφ: Πλέον έχουμε «κανονικό» πόλεμο Ρωσίας- Δύσης

21:16 - 23 Ιαν 2023 | Πολιτική
Λαβρόφ: Πλέον έχουμε «κανονικό» πόλεμο Ρωσίας- Δύσης
Για "πραγματικό" πόλεμο της Μόσχας με τη Δύση μίλησε τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ.

 «Πλέον δεν μιλάμε για έναν υβριδικό πόλεμο Ρωσίας-Δύσης, αλλά για σχεδόν πραγματικό», τόνισε και πρόσθεσε: «Η Δύση προετοιμάζεται εδώ και πολύ καιρό εναντίον της Ρωσίας, προσπαθώντας να καταστρέψει ότιδήποτε ρωσικό έχει απομείνει στην Ουκρανία. Από τη γλώσσα μέχρι τον πολιτισμό -που υπάρχουν εκεί εδώ και αιώνες- ενώ επίσης έχουν απαγορεύσει και στους πολίτες να μιλούν τη μητρική τους γλώσσα».

Ασφαλώς, η Ρωσία θεωρεί επίσης επιθετική κίνηση τον εξοπλισμό της Ουκρανίας από Ευρώπη και ΗΠΑ. Απειλεί μάλιστα με σκληρή αντίδραση σε περίπτωση που τελικά η Ευρώπη δώσει άρματα μάχης στους Ουκρανούς.

Οι Ουκρανοί είναι εκείνοι που θα υποφέρουν αν η Δύση στείλει άρματα μάχης ως υποστήριξη προς το Κίεβο, ανακοίνωσε συγκεκριμένα το Κρεμλίνο, καθώς παραμένει αναπάντητο το ερώτημα αν το Βερολίνο θα δώσει άδεια για την αποστολή Leopard στην Ουκρανία.

Όπως είπε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, οι διαφωνίες στην Ευρώπη για την παροχή ή μη αρμάτων μάχης στο Κίεβο δείχνουν τη "νευρικότητα" που επικρατεί στους κόλπους του ΝΑΤΟ και πρόσθεσε ότι όλες οι χώρες έχουν ευθύνη για τις επιπτώσεις που θα έχει η προμήθεια οπλισμού στην Ουκρανία.  "Μα φυσικά όλες οι χώρες που συμμετέχουν, άμεσα ή έμμεσα, προμηθεύοντας οπλισμό στην Ουκρανία και αυξάνοντας το τεχνολογικό της επίπεδο φέρουν ευθύνη (για τη συνέχιση της σύγκρουσης). Το βασικό είναι ότι οι Ουκρανοί είναι εκείνοι που θα πληρώσουν το τίμημα γι' αυτή την ψευδοστήριξη", είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:58 - 23 Ιαν 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.